Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

"Ανατομία πολιτικής μελαγχολίας" στο Ωδείο Αθηνών, 27.2-13.4

Τετάρτη, 20. Μάρτιος 2019, 08:00am - 05:00pm
Επισκέψεις : 56

odioΤο Ίδρυμa Schwarz ανακοινώνει με χαρά την πρώτη του μεγάλη έκθεση στην Αθήνα, από την ίδρυση του Art Space Pythagorion στη Σάμο το 2012. H έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών, φέρει τον τίτλο Ανατομία Πολιτικής Μελαγχολίας. Την επιμέλεια έχει η Κατερίνα Γρέγου, υπεύθυνη για το εικαστικό πρόγραμμα του Iδρύματος από το 2016.

Η «απελπιστική κατάσταση της πολιτικής σήμερα, η έλλειψη πολιτικών με παιδεία, ηθική ακεραιότητα και υψηλά ιδανικά, που κινούνται από ανιδιοτελή κίνητρα και αλτρουισμό και μπαίνουν στην πολιτική για να προσφέρουν στα κοινά και όχι για το δικό τους συμφέρον ή των επιχειρήσεων και των πολυεθνικών εταιρειών που υπηρετούν, η χειραγώγηση των πολιτών και τα σκάνδαλα που αφθονούν, η ψήφος που δεν αντιπροσωπεύει πια πραγματική επιλογή, αλλά το "μη χείρον βέλτιστον", η χυδαιοποίηση της γλώσσας της πολιτικής, η πολιτική απογοήτευση που επικρατεί και το αίσθημα ψυχολογικής βύθισης, που ο φιλόσοφος Lieven de Cauter ονομάζει "πολιτική μελαγχολία", ένα μείγμα ενόχλησης, απελπισίας, δυσπιστίας, λύπης και εγκλωβισμού» γίνονται η έμπνευση για μια έκθεση στο Ωδείο Αθηνών που ξεκινάει στις 28 του μήνα.

Η έκθεση, που παίρνει το όνομά της από το δοκίμιό του Μικρή ανατομία της πολιτικής μελαγχολίας, οργανώθηκε από το Ίδρυμα Shwarz και παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Σάμο με τη συμμετοχή 11 καλλιτεχνών, ενώ στην Αθήνα εμπλουτίζεται με 12 επιπλέον καλλιτέχνες και μία κολεκτίβα. Την επιμέλεια έχει η Κατερίνα Γρέγου, υπεύθυνη για το εικαστικό πρόγραμμα του ιδρύματος από το 2016.

Συνέντευξη της επιμελήτριας της έκθεσης Κατερίνας Γρέγου

«Η τέχνη πρέπει να μιλάει για την τέχνη και την πολιτική σε οποιαδήποτε ιστορική συγκυρία»

Συντελεστές

Κατερίνα Αποστολίδου, Marc Bauer, Μαριάννα Χριστοφίδου, Ειρήνη Ευσταθίου, Μαρίνα Γιώτη, Sara Sejin Chang [Sara Van der Heide], Sven Johne, Γιώργος Καραηλίας, Σπύρος Κοκκώνης, Ariane Loze, Depression Era, Adrian Melis, Tom Molloy, Jennifer Nelson, Γιώργο Πρίνος, Χρύσα Ρωμανού, Hans Rosenström, Georges Salameh, Nestori Syrjälä, Thu Van Tran, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Bram Van Meervelde

Θέση : Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19 & Ρηγίλλης, Αθήνα
Επικοινωνία : 210 7240673
Είσοδος δωρεάν

Πίσω