Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

"Οι ημέρες θάλασσας 2017" του Δήμου Πειραιά, 24-28.5

Τετάρτη, 24. Μαίος 2017, 08:00am - 05:00pm
Επισκέψεις : 96

pireas14Περισσότερες από 50 εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό,

τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση θα συμπεριλαμβάνουν οι «Ημέρες της Θάλασσας 2017»,

που διοργανώνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης.

Ξεκινούν στις 24 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου.

Η παρουσίαση του προγράμματος «Ημέρες Θάλασσας 2017», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρο Κόκκαλη, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Κατάκτηση με πολλαπλά οφέλη», τόσο για την πόλη του Πειραιά όσο και για την ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε την συγκεκριμένη διοργάνωση ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, καθώς, όπως είπε, βοηθάει στην προβολή της πόλης, προκειμένου να αναδειχθεί ο αυτόνομος χαρακτήρας και ο ρόλος της σε όλα τα θέματα που αφορούν και τον πολιτισμό και τη ναυτιλία, την οικονομία και όχι μόνο.

Ο Γ. Γαβρίλης επισήμανε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή να μην αποσυνδεθεί η πόλη από τη θάλασσα, δηλαδή το λιμάνι να μη γίνει ο εξωτερικός χώρος της πόλης, να μη γίνει μια κλειστή ζώνη απέναντι στην πόλη και γι' αυτούς τους λόγους, και κυρίως μετά την τελευταία εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, εκτίμησε ότι η πόλη πρέπει να υπερασπιστεί αυτήν τη σχέση.

«Μεγάλη γιορτή για την πόλη», χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, την οποία, όπως είπε, έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και αποτελεί πλέον μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην πόλη του Πειραιά.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στις εκδηλώσεις και τι συμπεριλαμβάνουν αυτές και, όπως σημείωσε, σε όλη αυτή την προσπάθεια έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν σύμμαχο την ίδια την κοινωνία του Πειραιά, παρά τα προβλήματα, παρ’ όλη τη δύσκολη καθημερινότητα, «ο Πειραιάς όταν είναι ενωμένος εξακολουθεί να δημιουργεί, εξακολουθεί να εκπλήσσει τους πάντες με τη δυναμική του, αλλά και την ομορφιά του».

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε ότι τελικά οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι μια άσκηση εξωστρέφειας της πόλης αλλά ταυτόχρονα και μια άσκηση συνεργασίας, γνωριμίας, μια άσκηση, όπου φορείς της πόλης, ομάδες της πόλης - ετερόκλητες θα λέγαμε – γνωρίζονται και συνεργάζονται.

Είναι μια άσκηση όπου οι υπηρεσίες του δήμου έρχονται κοντά στους φορείς και συνεργάζονται, συνεργάζονται οι αιρετοί μεταξύ τους.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017»

PDF iconΠρόγραμμα Εκδηλώσεων

http://www.imeresthalassas.gr/

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#ImeresThalassas

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η σελίδα του Δήμου Πειραιά

όπου μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τις μέρες θάλασσας.

Πίσω