Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

"Η Αττική Γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του '22" στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά μέχρι 5.3.17

Δευτέρα, 23. Ιανουάριος 2017, 08:00am - 05:00pm
Επισκέψεις : 149

prosfiges1Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία  παρουσιάζουν τις εκθέσεις «Η Αττική Γη Υποδέχεται τους Πρόσφυγες του ’22» και  «Δρόμοι επιβίωσης», στους εκθεσιακούς χώρους του Παλαιού Ταχυδρομείου από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2017.  
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 στις 19.30.

 

Η έκθεση «Η Αττική Γη Υποδέχεται τους Πρόσφυγες του ’22» ξεναγεί τους επισκέπτες στις πρώτες δύσκολες μέρες της νέας ζωής των προσφύγων, στην καινούρια καθημερινότητά τους καθώς και στην προσπάθειά τους για αποκατάσταση και ένταξη. Οι φωτογραφικές μαρτυρίες φωτίζουν προσωπικές ιστορίες προσφυγιάς, στην Αττική γενικότερα, αλλά και για την περιοχή του Πειραιά ειδικότερα.  

 

Η έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και  καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, που συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία τους και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι −στον δρόμο της επιβίωσης− των προσφύγων στις μέρες μας.

 

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

[Παλαιό Ταχυδρομείο]

 

Θέση : Φίλωνος 29, Πειραιάς
Επικοινωνία : 210-4101400 και 210-4101402.

Πίσω