Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Τέχνη και Πολιτική στο THE LOFT και συζήτηση με θέμα "Η ποιότητα της δημοκρατίας στην Ευρώπη σήμερα"

Τετάρτη, 13. Μαίος 2015, 08:30pm
Επισκέψεις : 90

 loft2Ποιος είναι ο ρόλος του καλλιτέχνη στην εποχή της κρίσης; Πώς «διαλέγεται» η τέχνη με την

πολιτική; Ποια η ποιότητα της δημοκρατίας στην
 
Ευρώπη σήμερα; Σε τέτοια μονοπάτια θα στραφεί η
 
ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 13/5 (στις 8.30 μ.μ. ) στο
 
πλαίσιο της έκθεσης «Τέχνη και πολιτική»
 
στο The Loft.
 
 
Ανάμεσα στα έργα των 11 γνωστών Ελλήνων εικαστικών,
 
που συμμετέχουν σχολιάζοντας τη σύγχρονη
 
πολιτική πραγματικότητα, θα βρεθούν για να
 
ανταλλάξουν προβληματισμούς και απόψεις στο θέμα
 
« Η ποιότητα της δημοκρατίας στην Ευρώπη σήμερα »
 
ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας και βουλευτής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Χρυσόγονος και ο ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας Παύλος Χριστοδουλίδης. Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 20 Μαΐου, διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ της επιμέλειας επιλήφθηκε η Ρεγγίνα Αργυράκη με συνεπιμελήτριες την Τζίνη Γεννηματά και την Άννα Ντινοπούλου.

Συμμετέχουν: Άγγελος Αντωνόπουλος, Τάκης Ζερδεβάς, Δημήτρης Ζουρούδης, Γιάννης Κονταράτος, Κυριάκος Μορταράκος, Βαγγέλης Πλοιαρίδης, Ξενής Σαχίνης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Μάκης Φάρος, Γιάννης Φωκάς,  σχολιάζουν τη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το “The Loft” είναι ένας νέος εκθεσιακού πολυχώρους στο κέντρο της πόλης. Τέσσερις μήνες έχουν συμπληρωθεί από τα εγκαίνεια της πρώτης έκθεσης που φιλοξενήθηκε τον Οκτώβρη – «Γυναίκες Ζωγραφίζουν Γυναίκες» και το παλιό εργαστήρι του Χυτήρογλου έλκει πολύ κόσμο στα διάφορα δρώμενα και στις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, ημερίδες, σεμινάρια συζητήσεις ακόμη και πάρτυ. 

Το “The Loft” βρίσκεται στην καρδιά του αστικού κέντρου επί της οδού Καπνικαρέας 3, ανάμεσα σε Μητροπόλεως και Ερμού, εξασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση στους επισκέπτες του από Μοναστηράκι ή Σύνταγμα.

Θέση : Καπνικαρέας 3, Αθήνα
Επικοινωνία : Tηλ:2103232060
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά 12:00-23:00
Χώρος εκδηλώσεων: The Loft, είσοδος από Collage.

Πίσω