Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 19:05

Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

sifakisΟ διδάκτορας πληροφορικής Ιωσήφ Σηφάκης και ο  Θεοφάνης Τάσης συζητούν για το βιβλίο του πρώτου «Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο» των εκδόσεων ΑΡΜΟΣ. Τι είναι αυτό που τον ώθησε να γράψει το βιβλίο, ποια είναι η έννοια της πληροφορίας, ποια η σημασία της γνώσης και το μέλλον της τεχνικής νοημοσύνης.

Ο Ιωσήφ Σηφάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πληροφορική στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ με υποτροφία του γαλλικού κράτους, περίοδο κατά την οποία απέκτησε την γαλλική υπηκοότητα.
Είναι διδάκτορας πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ. Έχει διατελέσει καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL) και επιστημονικός διευθυντής του δικτύου Artist2 (European Network of Excellence for research on Embedded Systems). Εργάζεται επίσης στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών στο εργαστήριο VERIMAG, του οποίου είναι ιδρυτής και το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο στον τομέα της σχεδίασης κρίσιμων συστημάτων.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ανέπτυξε σε συνεργασία με την βιομηχανία, και ιδιαίτερα την Airbus, την τεχνολογία fly-by-wire που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επιβατικά αεροπλάνα (Airbus320) για τον αυτόματο έλεγχο πτήσεων.
Ο Θεοφάνης Τάσης, είναι Λέκτορας Σύγχρονης Φιλοσοφίας στο Alpen-Adria Univerisität.

Τα δύο (2) πρώτα λεπτά του βίντεο μπορείτε να τα προσπεράσετε.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 19:14
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Τελευταία άρθρα από τον/την Σάκης Σιδηρόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση