Απάντηση σχετικά με το ερώτημά σας περί της δυσοσμίας στις περιοχές της Δραπετσώνας

Κάθε ενέργεια εις βάρος της κοινωνίας επηρεάζει διπλά τις γειτονιές μας.
Το ίδιο ισχύει και για κάθε ενέργεια εις βάρος του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος των περιοχών μας. Με αρκετούς συμπολίτες μας έχουμε βρεθεί στην ίδια πλευρά των αγώνων και γνωρίζετε πολύ καλά την άποψή μου ότι τα ζητήματα του περιβάλλοντος μας απασχολούν μέχρι να λυθούν. Θυμίζω την προσφυγή μας στο ΣτΕ το 2014 για τα προβλήματα που διαφαινόταν ότι θα προκύψουν από την ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων και τις ολοένα και αυξανόμενες δραστηριότητες από πλευράς της εταιρείας πετρελαιοειδών, καθώς τους επιτυχείς αγώνες για την απομάκρυνση της ΔΕΗ, αλλά και την Χαβούζα, αλλά και των απορριμμάτων στο Σχιστό κ.ά. Έχω λοιπόν αποδείξει ότι δεν αλλάζω στάση, όποια συμφέροντα κι αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Μάλιστα και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας του αρχιτέκτονα πολεοδόμου, διαθέτω ίσως και αυξημένη ειδίκευση επί του θέματος και μπορώ να βοηθήσω, όπως συνέβη με την ολοκλήρωση του έργου της υγειονομικής ταφής των ραδιενεργών αποβλήτων στο ΧΑΔΑ Σχιστού, μιας υγειονομικής βόμβας μέσα στα πόδια μας που αντιμετώπισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ..
Η επικίνδυνη δυσοσμία που αναπνέουμε στις περιοχές των δήμων Κερατσινίου Δραπετσώνας, Περάματος και Πειραιά, αλλά επειδή εδώ κατοικώ κι εγώ στο Κερατσίνι, θα σας έλεγα ότι φτάνει και ως την Νεάπολη της Νίκαιας και ορισμένες φορές στον Κορυδαλλό, αναλόγως των ανέμων, είναι βέβαιο, όπως μας λένε από χρόνια οι μετρήσεις, ότι οφείλεται στις δραστηριότητες της Oil One μιας εταιρείας που εγκαταστάθηκε εδώ το 2013 με υπόδειξη και στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, εκμεταλλεύτηκε τις αλλαγές χρήσης γης του 2014 που επέτρεψαν βιομηχανικές χρήσεις και πήρε άδεια μόλις δέκα μέρες πριν τις εκλογές του 2015 για να προλάβει να εγκατασταθεί πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους ακυρώσει τα σχέδια.
Να σημειώσω λοιπόν ότι η στάση μας τόσο προσωπικά, όσο και ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεν αλλάζει. Υπερασπιστήκαμε τον δήμαρχο Κερατσινίου όταν τον έσυραν στα δικαστήρια το 2020, όταν θα είμαστε Κυβέρνηση θα κάνουμε πράξη τις θέσεις μας: Για τις ρυπογόνες βιομηχανίες όπως η Oil One δεν υπάρχει άλλη λύση παρά να απομακρυνθούν από την περιοχή μας, πράγμα που θα επιδιώξω μέσα από το κόμμα μου και το Κοινοβούλιο.
Δεν μπορούμε πια να είμαστε ούτε σκουπιδότοπος, ούτε δεύτερης κατηγορίας τόπος.

Με εκτίμηση,

Εύη (Ευαγγελία) Καρακώστα, Υποψήφια Βουλεύτρια Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος, Σαλαμίνας