Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

21o Athens Jazz Festival - Women in Jazz, στην Τεχνόπολη, 23-29.5

Δευτέρα, 23. Μαίος 2022, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 60

jazz1Κάθε χρόνο από το 2001, το Athens Jazz μας δίνει ραντεβού στο τέλος της άνοιξης σημαίνοντας την επίσημη έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού για την Αθήνα. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης με ελεύθερη είσοδο φιλοξενεί ποικίλες τάσεις της jazz, μπάντες και σχήματα με διεθνή καριέρα και αναγνώριση από κάθε γωνιά του πλανήτη, προσελκύοντας περισσότερους από 6.000 επισκέπτες τη ημέρα.

Το Athens Technopolis Jazz Festival επιστρέφει, για ακόμη μία χρονιά, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και αφιερώνει την 21η διοργάνωσή του στις γυναίκες της jazz.

Ξεκινώντας με την ανακοίνωση των τριών ελληνικών συμμετοχών, ξεδιπλώνεται σταδιακά το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού Athens Technopolis Jazz Festival, το οποίο περιλαμβάνει live shows, παράλληλες δράσεις αλλά και πολλές εκπλήξεις και μέσα από το οποίο θα αναδειχτεί το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική βιομηχανία αλλά και στη jazz ειδικότερα, θα παρουσιαστούν σπουδαίες αλλά και ανερχόμενες συνθέτριες και ερμηνεύτριες απ’ όλο τον κόσμο, η μουσική και οι ιστορίες τους.

Ανάμεσα στις απρόσμενα πολλές – συνολικά 60! – και υψηλού επιπέδου υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν μετά το open call για την ανάδειξη των ελληνικών συμμετοχών, κάτι που αποδεικνύει πόσο ενεργή είναι η γυναικεία παρουσία (και) στην εγχώρια σκηνή, η καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ ανέδειξε τα τρία σχήματα που θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης την πρώτη μέρα του ATJF, Δευτέρα 23 Μαΐου, αφιερωμένη – όπως πάντα – στην ελληνική jazz.

Και αυτά είναι οι: Tania Giannouli Trio, Lia Hide και Χριστίνα Ψύχα!

ΕΔΩ  πρόγραμμα και πληροφορίες και  ΕΔΩ  αναλυτικές παρουσιάσεις

Πίσω