Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς δίνει το λόγο στους νέους και στις νέες! Τρίτη, 10.5 στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Τρίτη, 10. Μαίος 2022, 07:00pm
Επισκέψεις : 44

pulantzas4Μια διαφορετική εκδήλωση διοργανώνει την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στις 7.00 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά Κυψέληςτο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση της ετήσιας έρευνας Νεολαία. Συνήθειες, αντιλήψεις και πολιτική συμπεριφορά, που πραγματοποιεί από το 2020 σε συνεργασία με την εταιρία Prorata.

Μια ομάδα νέων ανθρώπων, που πηγαίνουν στο σχολείο, σπουδάζουν ή εργάζονται στη χώρα μας, σχολιάζουν -ως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες- μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ευρήματα της έρευνας αυτής, και συζητούν με τη διευθύντρια του ΙΝΠ και υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την ανάλυση της έρευνας, Δανάη Κολτσίδα, και τον επικεφαλής πολιτικών ερευνών της Prorata, Άγγελο Σεριάτο.

 

Όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές: "Ο σκοπός μας είναι, μέσα από τη συζήτηση αυτή, να φωτίσουμε και να εμπλουτίσουμε τη μεγάλη εικόνα που μας δίνουν τα ποσοτικά στατιστικά στοιχεία της έρευνας, με τις προσωπικές εμπειρίες, βιώματα και οπτικές που θα μοιραστούν μαζί μας οι ίδιοι οι νέοι και οι νέες: για την καθημερινότητα και τις συνήθειές τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις αγωνίες αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον, για την κοινωνία και τα μεγάλα διλήμματα της εποχής μας, για τον τρόπο που ενημερώνονται, για τις ιδέες τους, την πολιτική, τον συνδικαλισμό, τα κόμματα και τις δικές τους συλλογικότητες.

 

 
 

???? Θα υπάρχει παράλληλα livestreaming μέσω του καναλιού του ΙΝΠ στο YouTube. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δείτε την έρευνα εδώ

 

 

Πίσω