Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Ηετιώνεια Πύλη, ο επισκέψιμος μίνι αρχαιολογικός χώρος στη Δραπετσώνα

Κυριακή, 13. Ιούνιος 2021, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 226

ietioniaΠληροφορούμε όσους δεν το γνωρίζουν ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ηετιωνείας Πύλης βρίσκεται στη Δραπετσώνα στην ανατολική της πλευρά και πολύ κοντά στην πύλη Ε2 του λιμανιού. Στον χώρο αυτό έγιναν οι αναγκαίες επεμβάσεις ώστε να είναι ευπρεπώς επισκέψιμος, όταν αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ήταν ο Γιώργος Γαβρίλης.

Δίπλα του βρίσκεται ο δημοτικός χώρος 22 στρεμμάτων του Καστρακίου, όπου από τον Φεβρουάριο του '19 έχουν ξεκινήσει έργα και προχωρούν με ρυθμό χελώνας, παρόλο που υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση για να γίνει το πάρκο. Όταν το πάρκο επιτέλους παραδωθεί στο κοινό τότε θα έχουμε εκεί ένα δυνατό τρίδυμο, μιας και δίπλα στο υπό κατασκευήν πάρκο βρίσκεται το "Απρόοπτον", ένα αναψυκτήριο με ωραίο κήπο και θέα στο λιμάνι στην περιοχή του Αγ.Διονυσίου και του σταθμού Λαρίσης. 

Τι λείπει από την αρχαία Πύλη; Δενδράκια μήπως και θάμνοι; Κι ένα χαλαρωτικό σεμνό καφενεδάκι με θέα προς το λιμάνι δε θα πρόσθετε; Όπως και μια μέρα με απογευματινές ώρες λειτουργίας τώρα το καλοκαίρι για να μην σε καίει ο ήλιος. Μια συνάντηση του δήμου με το υπουργείο για να καταθέσει τις όποιες προτάσεις του μόνο καλό θα κάνει. 

Η είσοδος του χώρου βρίσκεται στην οδό Κανάρη 11. Ο επισκέπτης θα περπατήσει καλοφτιαγμένα δρομάκια που τον διασχίζουν προς διάφορες κατευθύνσεις. 

Θερινό ωράριο: Από 24η Απριλίου 2021 έως 31η Οκτωβρίου 2021: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 8.30-15.30 ( odysseus.culture.gr

Εδώ για περισσότερες ιστορικές πληροφορίες για την Ηετιώνεια Πύλη από τη Βικιπαίδεια κι εδώ  από τη σελίδα των αρχαιολογικών χώρων του υπουργείου Πολιτισμού. 

Πίσω