Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Η αστρική σκόνη που πέφτει στη νέα Αθήνα: “The New Infinity Athens 2021” στο νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του ιδρύματος Ευγενίδου, 4-6.11

Πέμπτη, 4. Νοέμβριος 2021, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 31

newinf1

Ένα τριήμερο φεστιβάλ από το μέλλον παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα, από τις 4 εως τις 6 Νοεμβρίου, τις άπειρες δυνατότητες του τεχνο-οπτικου πολιτισμού στον εντυπωσιακό χώρο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου. Μια παραγωγή του Onassis Culture, σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Ευγενίδου, στο πλαίσιο της 7ης Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE, με την υποστήριξη του Berliner Festspiele.

Η νέα Αθήνα: Η Αθήνα, μια πόλη σε μετάβαση που είναι εστιασμένη στο παρελθόν, αναζητά το δικό της μέλλον. Η μεταμόρφωσή της είναι τόσο ταχεία που δεν γίνεται αντιληπτή από τον νου και τις αισθήσεις μας. Το Onassis Culture συμβάλλει στη μεταμόρφωση της πόλης μέσα από δράσεις και έργα που αναδεικνύουν τον σύγχρονο πολιτισμό στο παρόν της Αθήνας.

Κινηματογραφιστές, σχεδιαστές παιχνιδιών, εικαστικοί, μουσικοί εμπνέονται από το χθες, το σήμερα και το αύριο και μας προσκαλούν σε τρεις μέρες γεμάτες αστρική σκόνη. Το Big Bang, τα αστρονομικά φαινόμενα, η πανδημία, γαλαξιακά γλυπτά, post-industrial μουσικές συμφωνίες, τα πάντα χωρούν σε αυτές τις ταινίες πλήρους θόλου (fulldome).

Στο φεστιβάλ, εκτός από ταινίες 360°, παρουσιάζονται και συνθέσεις καλλιτεχνών της ψηφιακής εποχής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα  εδώ  

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387. Περισσότερες πληροφορίες εδώ Είσοδος δωρεάν με ηλεκτρονική προκράτηση εδώ

Πίσω