Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

ECLIPHE (ΈΚΛΕΙΨΗ) - η 7η Μπιενάλε Αθηνών, 24.9- 28.11

Σάββατο, 25. Σεπτέμβριος 2021, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 174

 biennale 17Η 7η διοργάνωση της Μπιενάλε της Αθήνας με τον τίτλο «ECLIPSE» (ΕΚΛΕΙΨΗ) εγκαινιάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται μια καθαρή ματιά στις αλλαγές που συντελούνται στη ζωή παγκοσμίως, εστιάζοντας κυρίως στη συγκέντρωση απαντήσεων στο σκοτεινό ερώτημα αν βρισκόμαστε σε μια πορεία παρακμής του δυτικού πολιτισμού ή στην κατεύθυνση προς μια καίρια μεταμόρφωσή του.

Τρία ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας  αντανακλούν τις ποικίλες πτυχές και διαφορετικές εποχές του αθηναϊκού αστικού τοπίου, χρησιμοποιούνται εκ νέου για τις εκθέσεις της 7ης διοργάνωσης: το πρώην Fokas, τα πρώην δικαστήρια Σανταρόζα και το Μέγαρο Σίνα.

Σε επιμέλεια της κολεκτίβας με έδρα το Βερολίνο Omsk Social Club και του Γκανεζο-Αμερικανού επιμελητή Larry Ossei-Mensah, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καλλιτέχνη και επιμελητή με έδρα την Αθήνα Poka-Yio, η AB7: ECLIPSE παρουσιάζει  έργα περισσότερων από 80 καλλιτεχνών από την Βόρεια και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική και την Ευρώπη.

Η ECLIPSE ενεργοποιεί μια διαπολιτισμική συζήτηση με καλλιτεχνικές φωνές που έχουν ιστορικά περιθωριοποιηθεί και ενορχηστρώνει μία αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης της τέχνης

Αφηγήσεις από σύγχρονες Μαύρες, κουήρ, μελλοντολογικές και ριζοσπαστικές φωνές συνδιαλέγονται με πρακτικές τελετουργίας, κατασκευής κόσμων και αλληλοσυνδέσεων. 

H ECLIPSE παρουσιάζει ένα διατοπικό κεφάλαιο σύγχρονης σκέψης που προασπίζει την επανα-διερεύνηση των ταυτοτήτων και τον μετασχηματισμό της ιστορίας.

Αντιπροτείνοντας ιδέες όπως η ριζοσπαστική φροντίδα και εναλλακτικές, εικονικές και ρευστές, καταστάσεις μέσω ηχητικών και εμβυθιστικών τεχνικών, η ECLIPSE επιδιώκει να επιστρατεύσει μεταμορφωτικές δυνάμεις προκειμένου να μας οδηγήσει πέρα.

Μία αναλυτική παρουσίαση  από τον Γιάννη Κωνσταντινίδη της έκθεσης, των κτηρίων που χρησιμοποιεί και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν  εδώ  

 

Πίσω