Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Plisskën Festival στην Τεχνόπολη, 11-12.9

Σάββατο, 11. Σεπτέμβριος 2021, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 47

Plissken.111 και 12 Σεπτεμβρίου επιστρέφει το Plisskën Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με ενδιαφέροντα ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, καταξιωμένα αλλά και ανερχόμενα. Στην κορυφή του line-up των δύο ημερών συναντάμε αντιστοίχως τους ιδιαίτερους progressive ψυχεδελιστές La Femme και τους εναλλακτικούς εξπεριμενταλιστές Goat.

Προς αυτή την κορύφωση τείνουν οι δύο βραδιές, στις οποίες συναντάμε ενδιαφέροντες τύπους όπως ο Γάλλος electro-pop παραγωγός Kid Francescoli, η εκρηκτική Αμερικανίδα ράπερ bbymutha, ο techno DJ LSDXOXO, η λίαν ενδιαφέρουσα Avalon Emerson και η δική μας Μαρίνα Σάττι. Συνολικά, ένα πολύ καλό μουσικό μείγμα για τις δυο αυτές νύχτες του Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη.

Οι LA FEMME θα επιστρέψουν στη χώρα εξοπλισμένοι με τον νέο τους δίσκο. Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που ακούσαμε φέτος, το  Paradigmes (Full Album) , ανεβάζει την μπάντα επίπεδο, δίνοντας έμφαση στην αγνή απόλαυση με καλειδοσκοπικές διαστάσεις, μέσα από τραγούδια που διασχίζουν την αμερικανική ήπειρο σε ένα πολυσυλλεκτικό road trip, επιβεβαιώνοντας πως το συγκρότημα δεν περιορίζεται στα στενά όρια της γαλλικής psych pop-rock. Οι La Femme ξεδιπλώνουν όλη τη δεξιοτεχνία τους στις ζωντανές τους εμφανίσεις, δυναμώνοντας τον ήχο και παρασέρνοντας τους παρευρισκόμενους σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Οι GOAT, προτού οι μάσκες γίνουν κανόνας, οι Σουηδοί ντύθηκαν τις παραδοσιακές, βουντού φορεσιές που αντλούν από τους θρύλους του χωριού τους Korpilombolo. Ένας άλλος –μουσικός αυτήν τη φορά– θρύλος θέλει το σχήμα να αριθμεί (ανεπίσημα) σαράντα και πλέον χρόνια καθώς και δυόμισι χιλιάδες μέλη μέσα σ’ αυτές τις τέσσερις δεκαετίες· εφόσον δεν γνωρίζουμε ούτε τα πρόσωπα ούτε τα ονόματά τους, ποιος έξω από το σουηδικό χωριό μπορεί να ξέρει την αλήθεια;

Πίσω