Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

ΝΟ BORDERS. NO BOUNDARIES. JUST SOUND, μία παραγωγή του Ωνάσειου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, στις 26.6, με εισιτήριο

Σάββατο, 26. Ιούνιος 2021, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 79

onasio1Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ "Borderline Festival 10" αναζητά τους μελλοντικούς τρόπους συσχετισμού με τη μουσική και τον ήχο. Από τους Wild Terrier Orchestra, τη σύμπραξη του Δημήτρη Παπαδάτου, aka Jay Glass Dubs, με τη Φωτεινή Κορρέ στο νέυ, μέχρι την κολεκτίβα CURL της υποψήφιας για Όσκαρ Mica Levi, η βραδιά στον παραθαλάσσιο πολιτιστικό χώρο «Λιπάσματα» καλεί την καθεμία και τον καθένα από εμάς να κινηθούν σωματικά και νοητικά στον δικό τους παλμό, προς μια εξερεύνηση για έναν χορό «ελεύθερο από μετρονόμους και groove, ελεύθερο από ρυθμό» (Thomas Köner).

THOMAS KÖNER

Η μουσική του Thomas Köner και του πρότζεκτ του, “Porter Ricks”, έχει συχνά χαρακτηριστεί ως υποβρύχια τέκνο. Στις ζωντανές του εμφανίσεις, ο Köner δημιουργεί μια ιδιαίτερη αίσθηση εμβύθισης σε ένα απτό και ρευστό ηχητικό περιβάλλον. Όπως λέει και ο καλλιτέχνης, η μουσική του αφορά τις δονήσεις, το δέρμα και την αίσθηση της αφής. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τη μουσική του Köner δεν την ακούμε με τα αυτιά μας, αλλά την νιώθουμε και την αντιλαμβανόμαστε με ολόκληρο το σώμα μας.

CURL

Στη δεκαετή του πορεία, το φεστιβάλ Borderline αναγνωρίζει και αναδεικνύει την καθοριστική επιρροή που έχει ιστορικά η αβανγκάρντ, το underground και ο πειραματισμός σε πιο δημοφιλείς και καθιερωμένες εκφάνσεις της τέχνης. Παράλληλα, καλεί το κοινό να αμφισβητήσει την επιτυχία ως μια απόλυτη έννοια, μετρήσιμη σε πωλήσεις, views, διακρίσεις και συνεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η κολεκτίβα των CURL μπορεί να προσδιοριστεί και ως ένας ζωντανός χώρος δημιουργίας και πειραματισμού για καλλιτέχνες οι οποίοι, ως μονάδες, μπορεί να έχουν αγγίξει τις απόλυτες διακρίσεις που έχει θέσει η κοινωνία, αλλά συνεχίζουν να ταυτίζονται με ομάδες και τάσεις που ακόμα βρίσκονται στο μεταίχμιο της αναγνωρισιμότητας.

Η συμμετοχή των CURL και της υποψήφιας για Όσκαρ Mica Levi έρχεται δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση της βραβευμένης πλέον με Όσκαρ Hildur Gudnadóttir στην πρώτη χρονιά του Borderline, επισφραγίζοντας έτσι την αναγκαιότητα στήριξης ενός ελεύθερου και ανοιχτού χώρου πειραματισμού και ανακάλυψης.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Απαραίτητη η θερμομέτρηση πριν την είσοδο στις εκδηλώσεις.

Διατίθενται συσκευές για απολύμανση χεριών σε όλους τους χώρους.

Για την αποφυγή του συνωστισμού, ισχύουν συγκεκριμένες χρονικές περίοδοι άφιξης.

Στους χώρους θα υπάρχει ταξιθεσία και θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας των καθήμενων.

Πίσω