Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

The Queer Archive Festival #2: Η queer κουλτούρα γιορτάζει και φέτος στην Αθήνα, 3-6.6

Σάββατο, 5. Ιούνιος 2021, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 41

lifo197Το δεύτερο Queer Archive Festival ετοίμασε ένα τετραήμερο γεμάτο εικαστικές και άλλες δράσεις από καταξιωμένους και ανερχόμενους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, αλλά και ένα νέο φωτογραφικό πρότζεκτ του Βασίλη Κεκάτου που υμνεί την queer αγάπη.

Tο Queer Archive Festival εμφανίστηκε πέρσι στα αθηναϊκά δρώμενα, λίγο πριν από την έκρηξη της πανδημίας, ως ένα νέο τετραήμερο, γεμάτο με ενδιαφέρουσες εικαστικές δράσεις, προβολές και συζητήσεις που αφορούν την queer κοινότητα. Πολλοί βέβαια θυμούνται την περσινή διοργάνωση και για την επανέκδοση του θρυλικού περιοδικού «Κράξιμο» της Πάολας Ρεβενιώτη, εντύπου εμβληματικού για την εγχώρια ΛΟΑΤΚΙ ιστορία.

Φέτος το Queer Archive επιστρέφει και πάλι με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, πολύτιμου συμμάχου της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των διεκδικήσεών της, σε καλοκαιρινή βερσιόν, ακόμα πιο πολυσυλλεκτικό, ποντάροντας στην εξωστρέφεια και στη μεγάλη ανάγκη του queer αλλά και ενός ευρύτερου κοινού για χρώμα, χαμόγελα, δημιουργία και διασκέδαση, μετά από τόσους μήνες καλλιτεχνικής και κοινωνικής απονέκρωσης.

Ο δημιουργός της πλατφόρμας The Queer Archive, curator και σκηνοθέτης, Κωνσταντίνος Μενελάου και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο, τολμηρό πρόγραμμα, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, με καλλιτέχνες από την ελληνική και τη διεθνή queer σκηνή να παρουσιάζουν τα έργα και τις δράσεις τους σε διαφορετικούς και αναπάντεχους χώρους. Στόχος, μια σφαιρική και όσο το δυνατόν συμπεριληπτική παρουσίαση της σύγχρονης queer κουλτούρας, που υμνεί τη διαφορετικότητα.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας το γεγονός της αναβολής της φετινής Pride Week για τα μέσα Ιουλίου και της μεγάλης παρέλασης του Athens Pride για τον Σεπτέμβριο, λόγω των υγειονομικών περιορισμών, αυτή η γιορτή έρχεται μάλλον στο καλύτερο δυνατό timing.

Tο πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Πέμπτη 3/6

Group Exhibition Opening: Daniel Pinheiro, Andy James, Tamir David, Ερμίνα Αποστολάκη - Βασιλική Αποστολάκη - Φιλία Μιλιδάκη / HAUS N ΑΤΗΕΝ

Performance: Dynno Dada / HAUS N ΑΤΗΕΝ

Exhibition Opening: Wolfgang Tillmans / SPACE 52

Exhibition Opening: Γιώργος Στριφτάρης / EIGHT

The Queer Archive Festival Soirée: Roman & Saradis / HOLLYWOOD PUB

lifo196Παρασκευή 4/6

Exhibition Opening: Βασίλης Κεκάτος / MISC

Exhibition Opening: Marina Doritis / KICK GALLERY

Panel discussion: Greek queer art today / TRIANON CINEMA

The Queer Archive Festival Soirée: Dodo / HOLLYWOOD PUB

Σάββατο 5/6

Interactive Walk: Χριστίνα Τριχά / ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Exhibition Opening: Νίκος Μενουδαράκος / FOKIANOU ART SPACE

Drag Tour Bus: Aria Di Vine, Helena Hudson, Marianah Grindr, TOUR BUS / SHAMONETTE

The Queer Archive Festival Soirée: K.atou & Jacob of Capadoccia / HOLLYWOOD PUB

Κυριακή 6/6

Sophie Tribute: Χρήστος Τζοβάρας, Χρήστος Καρούτης, Ηλέκτρα Βόσσου, Ελευθερία Σωτήρχου, Αθανασία Κουτζούχα, Γιώργος Δερέσκος, Μαίρη Γιαννούλα, Ειρήνη Μωραϊτέλλη, Ιλιάνα Κακαράντζα, Μαρίνα Κλάδη, Μαριάννα Τσικμανλή, Μαρία Καμπανού, Ναταλία Καλογεροπούλου, Εβίνη Παντελάκη / ΠΕΔΙOΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

The Queer Archive Festival Soirée: Clubkid & Pepper Levain performance / HOLLYWOOD PUB

The Queer Archive Festival

3-6 Ιουνίου

Με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

www.thequeerarchive.com 

Πατώντας  lifo.gr/lgbtqi/queer-archive-festival  θα εμφσνιστεί ολόκληρο το άρθρο του Αλέξανδρου Διακοσάββα με αρκετές φωτογραφίες

 

Πίσω