Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Τα πέντε live που ξεχωρίζουν στο Athens Technopolis Jazz Festival, 28-30.5

Σάββατο, 29. Μαίος 2021, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 123

Τα 20 χρόνια Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγουν τη φεστιβαλική σεζόν (28-30/5). Από τις δεκατέσσερις συναυλίες, ξεχώρισε ο Γιώργος Χαρωνίτης τις πέντε που θα δούμε ζωντανά.

#1 Άννα Στερεοπούλου

Ο χώρος της είναι η μουσική ambience, η ηλεκτρονική και η ηχο-ποιητική δημιουργία και έρευνα, αλλά και η εφαρμοσμένη μουσική, καθώς, μεταξύ άλλων, γράφει για το σινεμά, την τηλεόραση, το θέατρο, το μπαλέτο και υλοποιεί «κυματικά περιβάλλοντα», δηλαδή ενδιαφέροντα projects σύγχρονης μουσικής και multi-media ηχητικής τέχνης. (28/5, 9.30 μ.μ.)

#2 Sokratis Votskos Quartet

Ο δίσκος «Sketching the Unknown» τοποθετεί το γκρουπ του σαξοφωνίστα Σωκράτη Βότσκου στις διακριτές δυνάμεις της εγχώριας τζαζ σκηνής. Κλασική modal jazz με ισχυρές βαλκανικές και άλλες ethnic μείξεις δίνουν στη μουσική του γκρουπ μια ιδιαίτερη φρεσκάδα, αλλά και ένα ισχυρό πολιτισμικό βάθρο και πάτημα. (29/5, 9.30 μ.μ.)

 

#3 Δημήτρης Τσάκας

Ξεχωρίζει ως άλτο σαξοφωνίστας, αλλά είναι και πολύ καλός κιθαρίστας. Ξεχωρίζει μέσα και έξω από την τζαζ, αλλά ως τζάζμαν έχει τη δική του ταυτότητα και χτίζει τη δική του διακριτή δισκογραφία. Γράφει πάντα τα δικά του κομμάτια, αλλά κάνει και special και δύσκολα projects (με τη μουσική του Charlie Parker, φέρ’ ειπείν). (28/5, 11 μ.μ.)

#4 Antoine Karacostas Trio

Ο Ελληνογάλλος πιανίστας έχει δημιουργήσει τον προσωπικό του δρόμο προσέγγισης της πολιτιστικής του κληρονομιάς –και ιδιαιτέρως αυτής του λαϊκού και παραδοσιακού μας τραγουδιού– μέσω της straight jazz. Περίτεχνες μελωδίες, ηχορυθμίες και ευαίσθητες διασκευές που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μας. (29/5, 11 μ.μ.)

#5 Billy Pod

Το άλμπουμ «Drums to Heal Society» του ντράμερ Βασίλη Ποδαρά ήταν το αρχικό απόσταγμα ενός δημιουργικού μουσικού με σοβαρές σπουδές και ιστορία (Baby Trio, Next Step Quintet/Quartet κ.λπ.) που θέτει τις βάσεις για μια ενδιαφέρουσα πορεία στην τζαζ εδώ ή στο Λονδίνο, όπου έχει εγκατασταθεί πλέον. Διεθνής, ούτως ή άλλως. (30/5, 11 μ.μ.)

Πίσω