Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

WWFGreece: Στις 21 Μαΐου γιορτάζουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000

Παρασκευή, 21. Μαίος 2021, 05:30pm
Επισκέψεις : 49

wwf6Στις 21 Μαΐου γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 για αυτό και εμείς ετοιμάσαμε μια γιορτή για όλους μας!

 

Την Παρασκευή 21 Μαΐου, στις 17.30, σε προσκαλούμε να συζητήσουμε για τη σημασία των περιοχών Natura 2000, αλλά και να ανακοινώσουμε τα ονόματα των νικητών του φωτογραφικού διαγωνισμού Click στη φύση ταξιδεύοντας μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες τους.

 

Θα έχουμε μαζί μας τον γνωστό παρουσιαστή Γιώργο Μαυρίδη, οποίος θα συντονίσει τη συζήτηση, ενώ θα συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Φωτογράφος, Παναγιώτης Καλδής, καθώς και επαγγελματίες φωτογράφοι-μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

 

 
 
Δήλωσε συμμετοχή
 

Η Ελλάδα, παρά τη μικρή της έκταση, είναι ένα από τα παγκόσμια κέντρα βιοποικιλότητας και αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 -του μεγαλύτερου δικτύου προστατευόμενων περιοχών του κόσμου- με 446 περιοχές. Σε αυτές τις περιοχές βρίσκουν την προστασία που χρειάζονται 299 είδη φυτών και ζώων, 147 είδη πουλιών και 89 διαφορετικοί τύποι οικοτόπων της ελληνικής φύσης.

 

Τα οφέλη που προκύπτουν για τον άνθρωπο μέσα από τη σωστή διαχείριση των περιοχών Natura 2000 είναι ανεκτίμητης αξίας. Προστατεύουμε το νερό μας, τον καθαρό αέρα, τις πηγές της τροφής μας, αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζουμε ότι η φύση θα συνεχίσει να μας προστατεύει από ασθένειες και από τα ακραία φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική κρίση.

 

Ελπίζουμε να σε έχουμε μαζί μας σε αυτή τη γιορτή της προστασίας του περιβάλλοντος και να ταξιδέψουμε μαζί στη φύση που μας περικλείει!

Πίσω