Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Παμπειραϊκό συλλαλητήριο 3.4 στις 12μ.μ στο Πασαλιμάνι

Σάββατο, 3. Απρίλιος 2021, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 45
ergatiko-kentro-peiraiaΚάλεσμα "μάχης και ξεσηκωμού" απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στην εργατική τάξη, στο λαό της περιοχής, σε σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και άλλους φορείς, με το συλλαλητήριο που διοργανώνει το Σάββατο 3 Απρίλη, στις 12 μ., στο Πασαλιμάνι. Ο αγώνα για τα δικαιώματά μας στην δουλειά την υγεία την ζωή κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή συνεχίζεται.
 Απόφαση για κινητοποίηση έχει πάρει το Εργατικό Κέντρο και για τη Δευτέρα 5 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ., οπότε με σωματεία και φορείς από όλους τους δήμους θα αποκλείσουν το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αιτήματα ενάντια στην υποβάθμιση λόγω της ρυπογόνας βιομηχανικής δραστηριότητας και της εγκληματικής διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Εδώ  η ανακοίνωστη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
Και η ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού Πειραιάς Για Όλους.

Ο «Πειραιάς για όλους» συμμετέχει στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο για την Υγεία, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, αύριο Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 12:00 το μεσημέρι στο Πασαλιμάνι.

Ο «Πειραιάς για όλους» με κάθε τρόπο έχει αναδείξει το τεράστιο υγειονομικό πρόβλημα και την ανικανότητα της κυβέρνησης να το διαχειριστεί με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας, χωρίς να γνωρίζουμε το πόσο άσχημα  μπορεί αυτή να εξελιχθεί στο επόμενο διάστημα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική, οι κυβερνητικές ευθύνες ανυπολόγιστες αφού επί ένα χρόνο δεν θέλησαν να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο που τώρα ζούμε και που οι ελλείψεις των ιατρών, η κόπωση του νοσηλευτικού προσωπικού, οι ανεπαρκείς ΜΕΘ, η προστασία των ιδιωτικών κλινικών, η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η απουσία ελέγχων στους εργασιακούς χώρους, ο συνωστισμός στα ΜΜΜ δεν  παρέχουν  καμία ασφάλεια  για την ανάσχεση της πανδημίας.

Καλούμε όλους τους φίλους-συναγωνιστές και όλες τις φίλες-συναγωνίστριες να διεκδικήσουμε μαζί με άλλους φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας:

  • Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ειδικότερα στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία.
  • Την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να καλυφθούν τα κενά του αποδυναμωμένου από την κυβέρνηση ΕΣΥ.
  • Την ακύρωση της πολιτικής του κυβερνητικού αυταρχισμού, της καταστολής και των επαναλαμβανόμενων περιστατικών αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και τηρώντας αυστηρά τους κανόνες και τις αποστάσεις.

Ο «Πειραιάς για όλους» θεωρεί ότι για την ουσιαστική αντιμετώπιση των επίσης σοβαρών ζητημάτων που αφορούν στο Περιβάλλον και στη σχέση λιμανιού-πόλης είναι απαραίτητη και αναγκαία η δημιουργία κοινού μετώπου από όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. 

Πίσω