Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Respect Art Workers: Ψηφιακή εκστρατεία για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, 12-18.3

Πέμπτη, 18. Μάρτιος 2021, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 70

respect-art-workersΜε αφορμή τον δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε πρόσφατα στη χώρα μας εξαιτίας της βροχής καταγγελιών κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους του πολιτισμού, η πρωτοβουλία Support Art Workers συνεργάζεται με άλλους φορείς κι επεκτείνει τη δράση της με μια ψηφιακή εκστρατεία για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας: το Respect Art Workers πρόκειται να τρέξει έως τις 18 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας διάφορες επιμέρους δράσεις.

Το πρώτο βήμα γίνεται με μια διημερίδα, στις 12 και 13 Μαρτίου, με τίτλο «Προς ένα κώδικα δεοντολογίας για τις τέχνες». Σε πρώτη φάση, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα φέρει κοντά ομιλητές από ελληνικά ιδρύματα και συλλογικότητες, εκπροσώπους καλλιτεχνικών σωματίων της χώρας αλλά και του εξωτερικού με εμπειρία επί του θέματος, προκειμένου να προσδιοριστούν ευκρινέστερα οι μορφές καταπιεστικής συμπεριφοράς στον κλάδο του πολιτισμού αλλά και η διαδικασία που απαιτείται για την εφαρμογή ενός κώδικα δεοντολογίας (12/3, 8.30 μ.μ.). Θα παρίστανται εκπρόσωποι από την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το ΦΑΚ, το ΚΘΒΕ, το κέντρο Διοτίμα και το Κέντρο Νέων Μέσων και Φεμινιστικών Πρακτικών στον Δημόσιο Χώρο, μεταξύ άλλων.

 Στη συνέχεια, τη δεύτερη ημέρα (13/3, 8.30 μ.μ.) και σε συνέχεια των τοποθετήσεων της στρογγυλής τραπέζης, οργανώνεται ανοιχτή συνάντηση ομάδων εργασίας για να διαμορφωθεί μια συλλογική πρόταση ενός κώδικα δεοντολογίας για τις τέχνες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω Ζoom για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της εργασίας των ομάδων, οπότε απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τους ομιλητές θα βρείτε εδώ.

Οι δράσεις στο πλαίσιο του Respect Art Workers συνδιοργανώνονται από τους Support Art Workers, την Πρωτοβουλία WOM.A. - Women In Arts, τη Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα (ΦΥΛ.ΙΣ.) και την Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Ν.Δι.Θ.).

Πίσω