Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

«WeForWomen»: Μια διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλίες, σεμινάρια και περφόρμανς για τη γυναίκα, από 7.3 και όλο τον Μάρτιο

Κυριακή, 7. Μάρτιος 2021, 05:00pm - 09:30pm
Επισκέψεις : 147

athinorama21Ξεκινάει δυναμικά τις δράσεις της η νεοσύστατη πρωτοβουλία WeFor που συστάθηκε από νέους ανθρώπους, οι οποίοι μέσω του διαλόγου οραματίζονται να αλλάξουν νοσηρές νοοτροπίες και προβληματικές σταθερές που βαραίνουν για χρόνια την κοινωνία μας. Με πλάνο να επικεντρώνονται κάθε χρόνο σε διαφορετική (επίκαιρη) θεματική, το (φλέγον για τις έμφυλες διεκδικήσεις) 2021 αφιερώνεται στις γυναίκες με μια σειρά εκδηλώσεων που σημαίνουν εκκίνηση στις 7 Μαρτίου.

 Από το αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, έξι ομιλήτριες με επιτυχημένη πορεία σε διαφορετικά πεδία ανεβαίνουν στη σκηνή του «WeForWomen» για να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες και βιώματα.


Η Νάντια Γιαννακοπούλου από το χώρο της πολιτικής ως βουλευτής του Κιν.Αλ., η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου, η επικεφαλής ερευνητικού κέντρου βιοϊατρικών επιστημών Μυρτώ Δεναξά, η Έφη Κουτσουρέλη ως ιδρυτικό μέλος του επιχειρηματικού εγχειρήματος «Info-Quest», η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου και η αρχιλοχίας Μαρία Χατζηιωάννου του ελληνικού στρατού είναι περιπτώσεις που αμφισβητούν τα στερεοτυπικά πλαίσια, Μέσα από τις ιστορίες μπορούμε να δούμε τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τις δυσπιστίες, που συναντά το γυναικείο φύλο σήμερα.

Οι ομιλίες θα παρουσιαστούν διαδικτυακά και δωρεάν, σε ζωντανή μετάδοση, από τις 5 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ., σε τρεις ενότητες-sessions που συντονίζονται από την παρουσιάστρια Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και διανθίζονται από μερικές ακόμη δράσεις στο ενδιάμεσο: ένα εργαστήριο ενδυνάμωσης γυναικών με τίτλο «#IamRemarkable», ένα σεμινάριο για το «Πώς μπορείς κι εσύ να γίνεις #changemaker», καθώς και τρεις παρουσιάσεις περφόρμανς από το Flux Laboratory Athens, την Shift και την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ

Βρες όλα τα θέματα του αφιερώματος ΕΔΩ  

Πίσω