Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Οπτική και Υλοποιημένη Πρόσληψη , στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, έως 23.12

Πέμπτη, 15. Οκτώμβριος 2020, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 161
pinakothikipirΠεριοδική έκθεση Οπτική και Υλοποιημένη Πρόσληψη , στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Διάρκεια έκθεσης: 23 Δεκεμβρίου 2020
Δημοσίευσης του Μάνου Στεφανίδη για την έκθεση του Πειραιά ,
''Οπτική & Υλοποιημένη Πρόσληψη'': Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά τρέχει αυτό τον καιρό η εξαιρετική, ομαδική έκθεση που οργάνωσε ο Μανώλης Μαυρομμάτης με τίτλο "Οπτική και Υλοποιημένη Πρόσληψη".
Ο επισκέπτης χαίρεται μίαν άψογα παρουσιασμένη ενότητα έργων σύγχρονης τέχνης ευρέος φάσματος τα οποία εξίσου ερείδονται σε μια καλώς συγκερασμένη θεωρία. Με συγκίνησε ιδιαίτερα η αναφορά στον ξεχασμένο αβανγκάρντ καλλιτέχνη του Παρισιού Κώστα Καραχάλιο μέσα από το έργο του Δημήτρη Αληθεινού. Περιττό να πω ότι ούτε ο Καραχάλιος εκτίθεται στο ΕΜΣΤ (όπως εξάλλου κι ο Κώστας Ανδρέου για τον οποίο θα μιλήσω πιο κάτω).
Μπορεί, τέλος, να διαφωνεί ή να συμφωνεί κανείς με τις επιλογές του Μαυρομμάτη αλλά δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη θεωρητική κατοχύρωσή των. Την σωστή τους ανάγνωση. Προσωπικά θεωρώ την έκθεση αυτή υποδειγματική και αληθινά μουσειακών προδιαγραφών. Πόσο μάλλον που παρουσιάζεται στον εικαστικά άνυδρο Πειραιά υποδεικνύοντας στην τύποις Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης ένα modus operandi. Πως δηλαδή οργανώνεται ένα σύγχρονο, εικαστικό γεγονός.
Πατώντας εδώ θα σας εμφανιστεί η παρουσίαση της έκθεσης στα ΝΕΑ συνοδευόμενη με πολλές φωτογραφίες των έργων που εκτίθενται.
Θέση : Φίλωνος 29
Ώρες & Μέρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00
18:00-21:00. Σάββατο-Κυριακή 10:00-14:00

Πίσω