Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με 21 διεθνείς και ελληνικές παραγωγές, 21-30.8

Παρασκευή, 21. Αύγουστος 2020, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 66

kalamataΔείτε το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που θα βρεθούν στους ανοιχτούς χώρους της πόλης για να μιλήσουν μέσα από τα έργα τους για βαθιές και αληθινές ανθρώπινες ανάγκες.

Εδώ το πρόγραμμα σε βίντεο 18:26 

Εδώ το πρόγραμμα περιληπτικά  

Εδώ το πρόγραμμα αναλυτικά  

Κι εδώ η σελίδα του Φεστιβάλ Καλαμάτας

Το κείμενο: Kατερίνα Παρρή

Με ένα δυναμικό τρέιλερ κι έπειτα με φόντο από το Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα, παρουσίασε το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο για πρώτη φορά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, μεταθέτει το καθιερωμένο ραντεβού του από τον Ιούλιο στο δεκαήμερο από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου 2020, διατηρώντας όμως όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του. Φέτος το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτούς χώρους της Καλαμάτας, σύμφωνα με την εφαρμογή σχεδίου μέτρων ασφαλείας προσαρμοσμένου στις ανάγκες των ημερών και στις τεχνικές δυνατότητες των υποδομών του Φεστιβάλ και της πόλης. Οι χώροι αυτοί είναι το Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, η Κεντρική Πλατεία της πόλης, Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, και ένας ακόμα ανοιχτός χώρος, που προετοιμάζεται και που θα ανακοινωθεί σύντομα. Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του και όπως ανέφερε η Λίντα Καπετανέα:

Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τί έχει να μας πει ο χορός, τα σώματα που εξιστορούν, εν μέσω μιας ευρύτερης ιστορικής συγκυρίας, που δεν αφορά, βέβαια, μόνο την πανδημία. Βασικός μας άξονας είναι η σχέση των σύγχρονων ανθρώπων με τη Φύση και την Ανάγκη. Οι φετινές παραστάσεις του Φεστιβάλ μιλούν για την ανάγκη νέας ισορροπίας αλλά και την ανάγκη αφουγκράσματος του εσωτερικού μας ρυθμού.

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα βρεθούν στους ανοιχτούς χώρους της πόλης για να παρουσιάσουν 10 ελληνικές και 11 ξένες παραγωγές και να μιλήσουν μέσα από τα έργα τους για βαθιές και αληθινές ανθρώπινες ανάγκες. 11 ξένες ομάδες, εκ των οποίων οι 7 εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 10 ελληνικές ομάδες, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη –από το σύγχρονο και το hip hop μέχρι τα ακροβατικά και το φλαμένκο– και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα καταστήσουν την Καλαμάτα διεθνές σημείο αναφοράς του σύγχρονου χορού για το δεκαήμερο 21-30 Αυγούστου:

Πίσω