Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Η Νύχτα Πολιτισμού 2019 με 55 δωρεάν εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου, στις 4.10

Παρασκευή, 4. Οκτώμβριος 2019, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 53

night-culture-athens 248627Θέατρο, μουσική και χορός σε αναπάντεχους χώρους, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις και νυχτερινή βόλτα στις γκαλερί, παιχνίδια μυστηρίου και εργαστήρια, αναγνώσεις, συζητήσεις και προβολές… έρχονται όλα σε μία Νύχτα Πολιτισμού! Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η πόλη γιορτάζει τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα.

Μετά από την περσινή παρθενική διοργάνωση που συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος νυχτερινών επισκεπτών σε διάφορα σημεία του κέντρου με άξονα τον πολιτισμό, η πρωτοβουλία του Athens Culture Net από τον Δήμο Αθηναίων που ακούει στο όνομα «Νύχτα Πολιτισμού» επιστρέφει ακόμη πιο δυναμική, με πενήντα πέντε δωρεάν δράσεις κατά τη διάρκεια μιας μόνο νύχτας. Σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργαζόμενους φορείς του δήμου, η ποικιλία των επιλογών για τους επισκέπτες είναι πολύ μεγάλη και εμπλέκει μερικά από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της περιόδου. Κοινώς, το βράδυ της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου ξενυχτάμε!

Με κεντρικό σύνθημα «Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός», η φετινή θεματική είναι αφιερωμένη στους επισκέπτες άνω των πενήντα πέντε ετών και φωτίζει τις διαγενεακές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Λαμβάνοντας υπόψη πως μια σύγχρονη πρωτεύουσα οφείλει να απευθύνεται ισότιμα σε όλες τις ηλικίες, εμπλέκοντας τους αδύναμους κρίκους με περισσότερο εστιασμένες δράσεις, στο πρόγραμμα οι ηλικιωμένοι είναι συχνά πρωταγωνιστές (όπως η ομάδα χορωδίας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, οι αναγνώσεις για την παλιά Αθήνα στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου ή το ντοκιμαντέρ στον Κινητήρα και τα μουσικά μαθήματα των El Sistema Greece στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου).

Παράλληλα, έχουμε gallery walk με τις συνεργαζόμενες γκαλερί της πρόσφατης Art Athina καθώς και ελεύθερη είσοδο σε μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα θεάματα των ημερών, όπως η «Αποκάλυψη» στη Στέγη, το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο στο Εθνικό και επίσκεψη στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλης & Ελίζα Γουλανδρή στο Παγκράτι.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Η δεύτερη Νύχτα Πολιτισμού υπόσχεται να κάνει... τη νύχτα μέρα στην Αθήνα, με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις σε ακόμη περισσότερες γειτονιές: 55 δράσεις, 55 φορείς πολιτισμού ενεργοποιούν τους 55αρηδες και φέρνουν κοντά τους ανθρώπους αυτής της ζωντανής πόλης. Είναι μια μέρα, ή μάλλον μια νύχτα χαράς, που για να γίνει χρειάστηκε σκληρή δουλειά, έμπνευση και συνεργασία».

Δείτε  εδώ  όλες τις εκδηλώσεις της Νύχτας Πολιτισμού. 

Πίσω