Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

"Τροφή", από το Δημοτικό Θέατρο στην πλατεία Τερψιθέας, στις 20.6

Πέμπτη, 20. Ιούνιος 2019, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 65

"Η πρώτη εμπειρία τροφής που δεν προέρχεται από το σώμα της μητέρας, θεωρείται ορόσημο για τον άνθρωπο. Ένα ξένο αντικείμενο, το κουτάλι εν προκειμένω, εισβάλειστο στόμα του. Μικρές μπουκιές από πολτοποιημένη τροφή, όπως φρουτόκρεμες, ρυζόκρεμες, κρεατοχορτόσουπες, τοποθετούνται στην κοιλότητα του κουταλιού. Με επαναλαμβανόμενο αργό ρυθμό στοχεύουν, σε απόσταση αναπνοής, το στόμα."

Ήταν μεγάλη και δύσκολη πρόκληση να φτιάξω ένα κείμενο που να συνδυάζει επιδημιολογικές μελέτες, μαρτυρίες επαγγελματιών, διηγήσεις περιστατικών από την πρόσφατη κοινωνικό-οικονομική ιστορία γύρω από τη στοματική υγεία, καθώς και ένα βιβλίκο απόσπασμα από τον Εκκλησιαστή. Παρολ' αυτά, το κείμενο είναι έτοιμο και οι πρόβες οδεύουν προς το τέλος.

eleninanΣε μια εβδομάδα, την Πέμπτη 20 του μήνα, έξω από τον "Οίκο Ναύτου", στην πλατεία Τερψιθέας του Πειραιά, στις 20:00, θα παρουσιαστεί η παράσταση-ντοκιμαντέρ "Τροφή". Μια δράση που εντάσσεται στην ενότητα "Ανθρωπότητες", του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στα πλαίσια της συνεργασίας με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και σκηνοθετείται από τον σκηνοθέτη Λευτέρη Παπακώστα.

Επί σκηνής, οι ηθοποιοί Μικαέλα Δανά, Παπουρτζή Δήμητρα, Παρισσινού Κατερίνα, η οδοντίατρος Πόλυ Μάντακα και η Μαρία Κουλούρη.
Μουσικοί επί σκηνής: Πανάγος Σπύρος, Κώστας Ματθαίου

Πίσω