Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας

Σάββατο, 1. Ιούνιος 2019, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 473

athinorama5Της Άννας Φαρδή: «Τι γίνεται φέτος»; Αυτή ήταν η μόνιμη απορία στο γραφείο με τις σχεδόν καθημερινές ανακοινώσεις νέων ονομάτων. Κάποια στιγμή χάσαμε το μέτρημα· δεν σταματήσαμε όμως να εκπλησσόμαστε με κάθε καινούργια εμπλουτισμένη δημοσίευση. Ιστορικοί αλλά και (πολύ) φρέσκοι καλλιτέχνες, επετειακά tours, τελευταίες περιοδείες: το 2019 τα έχει όλα και καλύπτει εύκολα όλα τα γούστα.

Κάτι η μείωση του φόρου των εισιτηρίων (η οποία βέβαια δεν αντανακλάται μέχρι στιγμής στις τιμές τους), κάτι η αναδιοργάνωση του φεστιβαλικού χώρου σε επίπεδο παραγωγών (φεστιβάλ με χρόνια στην πλάτη τους βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ενώ νεότερα έρχονται στο προσκήνιο με πιο επίκαιρες επιλογές), το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι είναι εκτός από πλουραλιστικό και απρόβλεπτο, με το ζήτημα της πληθώρας των συναυλιών να είναι εντέλει πιο σύνθετο απ’ ό,τι φαίνεται με μια πρώτη ματιά.

Η δυσπρόσιτη (οδικά) γεωγραφική θέση της Ελλάδας την κάνει μια δύσκολη χώρα συναυλιακά, από όπου τα συγκροτήματα προτιμούν να ξεκινούν την περιοδεία τους. Γι’ αυτό οι περισσότερες βραδιές διασκορπίζονται μέσα στον Ιούνιο, με την εβδομάδα 22-28 να μας βάζει σε αναζήτηση ενοικίασης χρονομηχανής ή έστω τηλεμεταφορέα προκειμένου να βρεθούμε σε όλες τις σκηνές που μας ενδιαφέρουν. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει διασπορά του κόσμου: υπάρχουν πάντα τα sold out σιγουράκια, αλλά δεν θα μας κάνει εντύπωση αν βρεθούμε και σε κάποιους μισοάδειους χώρους (κι ας τους βλέπουν κάποιοι άλλοι μισογεμάτους). 

Ποια θα είναι τα ονόματα που θα κερδίσουν τελικά; Οι «δεινόσαυροι» του χώρου με τους φανατικούς οπαδούς, που έρχονται επανειλημμένα στην Αθήνα, ή οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες μικρότερου βεληνεκούς, που έχουν τα φόντα να μας κάνουν να (παρα)μιλάμε γι’ αυτούς;

Σε τελική ανάλυση όμως, το ερώτημα είναι ένα: σε ποια συναυλία να πάω; Ένας έξυπνος αλγόριθμος που υπολογίζει τις ημερομηνίες, τα ενδιαφέροντα του χρήστη και την ποιότητα της συναυλίας θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Δεν τον έχουμε όμως, οπότε τα βάλαμε κάτω και συντάξαμε τον απόλυτο συναυλιακό οδηγό του φετινού καλοκαιριού.

Για όλες τις εκδηλώσεις  athinorama.gr  

Πίσω