Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Οι Βάκχες έρχονται στο Ρομάντσο για να ανατρέψουν ότι ξέρεις για τις εκθέσεις κρασιού, στις 1.3

Παρασκευή, 1. Μάρτιος 2019, 12:00pm - 08:00pm
Επισκέψεις : 35

vakxes1Ένα εναλλακτικό pairing κρασιών φυσικής οινοποίησης με τη συμμετοχή 14 Ελληνικών οινοποιείων και ζωντανής μουσικής από τους Larry Gus, TFATFY, Anatolian Weapons και Venus Volcanism.

Οι Βάκχες είναι μια μουσική γιορτή κρασιού. Έλληνες παραγωγοί με κοινό παρανομαστή την οινική τους φιλοσοφία, το πάθος για το αμπέλι, την αποτύπωση του terroir της περιοχής τους στο κρασί και την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στην καλλιέργεια και την οινοποίηση θα βρίσκονται στο  Ρομάντσο, την Παρασκευή 1η Μαρτίου  (12.00-20.00)  μαζί με τα σπουδαία κρασιά τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να κινούνται ελεύθερα στους χώρους της εκδήλωσης με το αντίτιμο της εισόδου, να γνωρίσουν προσωπικά τους παραγωγούς των δεκατεσσάρων οινοποιείων που συμμετέχουν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν για την κάθε πτυχή και ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε ετικέτα που θα δοκιμάσουν.

Επίσης στο στον υπόγειο του Ρομάντσο θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με διακεκριμένους επαγγελματίες από το χώρο του κρασιού, όπου παραγωγοί και άνθρωποι του χώρου θα μιλήσουν για το κρασί από τη δική του οπτική, του οινοποιού, του sommelier, του εμπόρου ή του δημοσιογράφου οίνου.

Οι οινοποιοί Â Ευρυβιάδης Σκλάβος,  Περικλής Τάτσης,  Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, οι σομελιέ Â Γιώργος Μιχελής  (Oinoscent),  Μιχάλης Παπατσίμπας  (Materia Prima), ο αρθογράφος και ιδιοκτήτης του Heteroclito  Δημήτρης Κούμανης, o ιδιοκτήτης της Oenos Nature  Γιώργος  Ιωαννίδης  και ο  Ηλίας Αναγνωσταράς  (Βecky Wasserman & Co) θα συζητήσουν θέματα γύρω από τη βιοδυναμική καλλιέργεια και το αμπέλι, θα αναλύσουν την εμπορική σημασία των φυσικών κρασιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα υπερασπιστούν τη δική τους οπτική πάνω στον τρόπο που οι ίδιοι βλέπουν το κρασί.  

Με το αντίτιμο της εισόδου οι επισκέπτες θα παραλάβουν κατά την είσοδό τους το ποτήρι της εκδήλωσης (το οποίο μπορούν να κρατήσουν και μετά το πέρας της) με δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα τα κρασιά των παραγωγών και να παρακολουθήσουν τις συναυλίες και τις εισηγήσεις.

Πατώντας   εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο του Φώτη Βαλλάτου με αναλυτική παρουσίαση αυτής της εκδήλωσης

Θέση : Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Επικοινωνία : 216-70.03.325
Είσοδος: 10 ευρώ

Πίσω