Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

14o Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ: Συγκέντρωση και συλλαλητήριο για την κάνναβη, στο Σύνταγμα, το Σάββατο 5.5, στις 12μ.μ

Σάββατο, 5. Μαίος 2018, 08:00am - 05:00pm
Επισκέψεις : 102

kanavis1Πανελλαδικό συλλαλητήριο για την Κάνναβη,

στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης Global Marijuana March

που συμβαίνει ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο,

θα γίνει το Σάββατο 5 Μάη 2018 και στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε όλες τις ομάδες των ασθενών, τους ιατρούς, τους καλλιεργητές, τους χρήστες, τις οργανώσεις, τους φορείς και τους μεμονωμένους φίλους και υποστηρικτές της Κάνναβης να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.
Το κάλεσμα για συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος είναι στις 12 το πρωί για ενημέρωση του κοινού και Συνέντευξη Τύπου συλλόγων ασθενών και άλλων φορέων και στη 1 το μεσημέρι στην έξοδο του Μετρό. Αναχώρηση πορείας στις 16.20 το απόγευμα μέχρι το Θησείο όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από τις 18.30 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ.

Το 14ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ - 4η Γιορτή Κάνναβης είναι η μακροβιότερη και  συνεπής δημόσια διαμαρτυρία και διεκδίκηση για την κάνναβη στην Ελλάδα από το 2005. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης για την Κάνναβη (Global Marijuana March) που συμβαίνει σε περισσότερες από 300 πόλεις κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου. 

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
16.20 – 17.00: Bredda Ahmed
17.00 – 18.00: Ηeviweit
18.00 – 19.00: A@H2O
19.00 – 20.00: Ψ
20.00 – 21.00: DJ Booker
21.00 – 22.00: Nomad Immune System
22.00 – 23.00: Rankin Johnny
23.00 – 00.00: Reggaewise selectors 

Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου
- Να σταματήσουν οι συλλήψεις ασθενών και χρηστών Κάνναβης, αλλά και παραγωγών και διανομέων προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης.

- Αποποινικοποίηση της κατοχής Κάνναβης για προσωπική χρήση.

- Νόμιμη και υπεύθυνη ρύθμιση της Κάνναβης για όλους τους ασθενείς και όλους τους ενήλικες πολίτες αυτής της χώρας.

- Απρόσκοπτη συνταγογράφηση της Κάνναβης από όλες τις ειδικότητες ως πρώτη θεραπευτική επιλογή σε όλες τις μορφές της, ακόμα και για παιδιά, καθώς και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία.

- Θέσπιση των ιατρικών και κοινωνικών λεσχών κάνναβης και της συλλογικής μη-κερδοσκοπικής καλλιέργειας μικρής κλίμακας.

- Νομιμοποίηση της οικιακής καλλιέργειας συγκεκριμένων αριθμών φυτών για προσωπική χρήση.

- Δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, του Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης που θα αναλάβει και θα συντονίσει όλες τις αρμοδιότητες όλες τις χρήσεις της κάνναβης (ιατρική, βιομηχανική, ευφορική) από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Είναι άλλωστε υποχρέωση που προκύπτει από την Συνθήκη του ΟΗΕ για τις ναρκωτικές ουσίες.

Άμεση ανακατηγοριοποίηση της Κάνναβης από την κατηγορία Β στην κατηγορία Δ των ουσιών και διανομή από αδειοδοτημένα σημεία πώλησης στους ενήλικους πολίτες που το επιθυμούν.

Τη διοργάνωση στηρίζουν:
Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, Σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ- Μαμάδες για την Κάνναβη, Ελληνικός Σύλλογος Θεραπευτικής Κάνναβης, Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης, Πρώτη Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, gr420info forum, KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ.

 

Όπως διαβάζουμε στο κάλεσμα:

"Οι συλλήψεις ασθενών και απλών χρηστών κάνναβης συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και στους νόμιμους παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης, αλλά και σε επιχειρηματίες που εμπορεύονται προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης. Παρά τον πρόσφατο νόμο για τα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης, δεν έχει έρθει καμία ουσιαστική αλλαγή είτε στο άμεσο δικαίωμα των ασθενών να λαμβάνουν το φυσικό φάρμακο Κάνναβη σε όποια μορφή το επιθυμούν, αλλά ούτε και στο δικαίωμα των ενήλικων πολιτών αυτής της χώρας να κατέχουν και να χρησιμοποιούν υπεύθυνα την Κάνναβη. Η χρήση και κατοχή κάνναβης, όπως και η οικιακή καλλιέργεια για προσωπική χρήση εξακολουθούν να είναι παράνομες και να θεωρούνται πλημμέλημα κατά το νόμο. Η καινούργια νομοθεσία δεν αποποινικοποιεί την χρήση και κατοχή Κάνναβης από τον ασθενή/ χρήστη, θέτει σε ομηρία τους καλλιεργητές, τους καταναλωτές και τον εμπορικό κόσμο, νομιμοποιεί το φάρμακο που παρασκευάζεται από το φυτό χωρίς να νομιμοποιεί το ίδιο το φυτό. Η νέα νομοθεσία δεν παρέχει ισότιμη προσβασιμότητα στην Κάνναβη σε όλους τους ασθενείς, δεν προβλέπει την συνταγογράφηση και την κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφορά μόνο φαρμακευτικά σκευάσματα και όχι το φυτό στην φυσική του μορφή, ενώ καλύπτεται από έναν βαρύ μανδύα κρατικού προστατευτισμού.

Σε όλο τον κόσμο η άγνοια, η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση δίνουν την θέση τους στην επιστημονική γνώση, την υπευθυνότητα και την επιχειρηματικότητα. Η κάνναβη προκαλεί λιγότερη βλάβη και εξάρτηση από τα νόμιμα αλκοόλ και καπνό, ενώ έχει πολλαπλή θεραπευτική δράση. Η χρήση και η κατοχή της αποποινικοποιείται, η αυτοκαλλιέργεια ρυθμίζεται, επιτρέπονται μικρής κλίμακας καλλιέργειες για συλλόγους, ενώ οι ασθενείς λαμβάνουν το φυσικό φάρμακο κάνναβη σε όποια μορφή και με όποιο τρόπο και μέσο το επιθυμούν. Σε Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ουρουγουάη, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως για τους ασθενείς και τους χρήστες. Η κάνναβη είναι ένα φυτό με χιλιάδες χρήσεις και πρέπει να ρυθμιστεί νόμιμα στο σύνολό του, αλλιώς μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που χρησιμοποιούν κάνναβη (τουλάχιστον το 12% του πληθυσμού) μένουν εκτεθειμένα στα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος και των διεφθαρμένων παραγόντων που το συντηρούν".

Πίσω