Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

"Τα εγκλήματα στην πόλη" από την People Behind στην Πινακοθήκη του Πειραιά στις 21.6

Τετάρτη, 21. Ιούνιος 2017, 07:00pm
Επισκέψεις : 198

peopleΗ εταιρία People Behind εγκαινιάζει την πρώτη θεματική της ενότητα People BehindLiterature όπου σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ θα παρουσιάσει το βιβλίο "Εγκλήματα στην Πόλη" της Σεβαστής Χρηστίδου*. Η παρουσιάση θα γίνει στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, την Τετάρτη 21/06 και ώρα 19.00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η γλωσσολόγος Αγγελική Φωτοπούλου και η ίδια η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αγγελική Τόμπρου.

’Η δεκαετία 1939-1949, η δεκαετία του πολέμου, αποτελεί τον ιδανικό χρόνο και η Πόλη τον ιδανικότερο τόπο των εγκλημάτων. Το αστυνομικό δελτίο της εποχής γίνεται εφαλτήριο για να δημιουργηθούν τα πρόσωπα, η ζωή τους, τα συναισθήματα, τα πάθη και τα παθήματά τους. Θύτες και θύματα ζουν τη δική τους ιστορία μέσα στην ιστορία των γειτονιών της Πόλης. Κανείς δεν ξεφεύγει από τον κίνδυνο να εγκληματήσει. Το θυμικό των κατοίκων βράζει στο ίδιο καζάνι και στους ίδιους βαθμούς. ‘’

Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ 

Λίγα λόγια για την νεοσύστατη People Behind.

Πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την οργάνωση και υλοποιεί κοινωνικοπολιτιστικά προγράμματα και εκδηλώσεις που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και ενισχύουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

 

Γιατί

 

Πίσω από την ομορφιά και την ασχήμια υπάρχει πάντα μια ιστορία. Πίσω από κάθε ιστορία υπάρχουν οι άνθρωποι που την φτιάχνουν. Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τα όμορφα σε κάθε γειτονιά και να ενισχύσουμε τις περιοχές και τις ομάδες που χρειάζονται υποστήριξη μέσα από κοινωνικοπολιτιστικά προγράμματα, δράσεις και εκδηλώσεις.
Σκοπός του ταξιδιού μας είναι  να φέρουμε τους ανθρώπους... μπροστά.

 

*Η Σεβαστή Χρηστίδου γεννήθηκε στην Πόλη και μεγάλωσε μέσα στη δίνη των ιστορικών γεγονότων των δεκαετιών '50 και '60 που άφησαν έντονα το αποτύπωμά τους στις ζωές των Ρωμιών. Από το 1973 μόνιμα στην Αθήνα, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση. Ασχολήθηκε με την εκπαιδευτική και ιστορική έρευνα. Άρθρα, μελέτες και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά και ιστορικά περιοδικά και σε βιβλία. Στον παρόντα χρόνο ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων.

Θέση : Φίλωνος 29, Πειραιάς (Παλαιό Ταχυδρομείο)

Πίσω