Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Καταλειφός Λαζαρίδου πρώτη φορά μαζί στις "Φωνές" του Χ.Πίντερ, από 24 Μαΐου

Τετάρτη, 24. Μαίος 2017, 08:00am - 05:00pm
Επισκέψεις : 146

fonesΗθοποιοί πλασμένοι για τη σκηνή, με έντονη θεατρική αύρα, φλεγματικό χιούμορ και ιδιαίτερο ταμπεραμέντο. Παράδοξο που δεν έχουν μέχρι τώρα βρεθεί μαζί στη σκηνή. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης αποφάσισε, λοιπόν, να ενώσει τους Δημήτρη Καταλειφό και Όλια Λαζαρίδου με μια αφορμή που μοιάζει ιδανική: την παρουσίαση, σε ενιαία παράσταση, υπό τον τίτλο «Φωνές», τεσσάρων ελάχιστα γνωστών μονόπρακτων έργων του Χάρολντ Πίντερ, γραμμένων με το ιδιότυπο πνευματώδες μαύρο χιούμορ του Νομπελίστα συγγραφέα και με θέμα την παιδική ηλικία, την οικογένεια και τους δεσμούς εξουσίας: «Κάπου σαν την Αλάσκα», «Νύχτα», «Οικογενειακές Φωνές» και «Ένα για το δρόμο».

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης: «Θέμα της παράστασης είναι η ταυτότητα μέσα από τη σχέση μας με το χρόνο, το σύντροφο και την οικογένεια μας, την εξουσία. Σήμερα που ακόμα και στις πιο ιδιωτικές σχέσεις έχει εισβάλει ως ενδιάμεσος η τεχνολογία. Σήμερα που η εξουσία διεθνώς, κατασκευάζοντας γερά άλλοθι, διαπράττει τα πιο φριχτά εγκλήματα.»

Από τις 24 Μαΐου και για 10 μόνο παραστάσεις, οι «Φωνές» ανεβαίνουν στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου και το θίασο συμπληρώνουν η Λουκία Μιχαλοπούλου, ο Νίκος Πουρσανίδης, ο ίδιος ο Μάνος Καρατζογιάννης αλλά και ο μικρός Σπύρος Γουλιέλμος. Ας σημειωθεί ότι τα μονόπρακτα του Πίντερ, τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους παρουσίαση, μεταφράζονται εκ νέου (από τον Δήμο Κουβίδη ) και ενώνονται για πρώτη φορά σε αυτήν τη θεατρική σύνθεση.

Όλα αυτά, σε παραγωγή του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου και της εταιρίας «Λυκόφως», σκηνικά του Γιάννη Αρβανίτη, κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα, φωτισμούς της Κατερίνας Μαραγκουδάκη, video του Στάθη Αθανασίου, μουσική του Αλέξανδρου Γκόνη, επιμέλεια κίνησης της Ζωής Χατζηαντωνίου και με βοηθό σκηνοθέτη τη Ρέα Θωμάκου.

Info: Παραστάσεις: από Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 έως Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 . Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:30. Διάρκεια: 90 λεπτά. Χώρος: Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.

Ειδική προσφορά: προαγοράστε με μόλις 9€ τα εισιτήριά σας μέχρι και τις 23 Μαΐου (ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων ).

Θέση : Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών, Κεραμεικός
Επικοινωνία : 2110132002 έως 5
Προπώληση από https://www.ticketservices.gr/event/fones-toy-harold-pinter
Εισιτήρια στο www.ticketservices.gr, 2107234567 και στα ταμεία του θεάτρου Βασιλάκου

Πίσω