Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

13o Athens Digital Arts, Μητροπόλεως 23, 18-21/5

Κυριακή, 21. Μαίος 2017, 08:00am - 05:00pm
Επισκέψεις : 81

festival5Μία πολύ σημαντική διοργάνωση διεθνούς βεληνεκούς άνοιξε τις πύλες της στην Αθήνα και καλεί τους λάτρεις της τέχνης και της ψηφιακής τεχνολογίας, να την επισκεφθούν. Το 13ο Athens Digital Arts Festival (ADAF) διοργανώνεται από τις 18 έως τις 21 Μαΐου σε έναν εκπληκτικό χώρο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Μητροπόλεως 23).

Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια (πρό)γευση του φεστιβάλ και να δοκιμάσουμε ορισμένες από τις διαδραστικές tech δράσεις του, και δεν έχουμε παρά να προτείνουμε ανεπιφύλακτα την επίσκεψη ακόμη και σε όσους δεν είναι 100% βέβαιοι για την έννοια του «ψηφιακού πολιτισμού». Αυτό που χρειάζεται να κρατήσετε είναι ότι στόχος του ADAF είναι να ενεργοποιήσει και να ενθαρρύνει την ψηφιακή δημιουργία (web art, διαδραστικές εγκαταστάσεις, animation, performances, applications κ.ά.), και να φιλοξενήσει περισσότερους από 250 καλλιτέχνες από 22 χώρες.

Ένα ακόμη επιχείρημα για να το επισκεφθείτε είναι ότι η πρόσβαση φέτος είναι εντελώς δωρεάν για όλους. Το μόνο που απαιτείται είναι να εγγραφείτε στο επίσημο site, προκειμένου να κατοχυρώσετε την πρόσκλησή σας. 

Τι θα δούμε;

Το Athens Digital Arts Festival προτείνει ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμά, το οποίο συνίσταται σε πολλά περισσότερα από μία απλή έκθεση. Όσοι παραβρεθούν θα παρακολουθήσουν ζωντανές performances, ενδιαφέροντα workshops και προβολές. Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ, θα διοργανωθούν και πολλές ενδιαφέρουσες ημερίδες, όπως ενδεικτικά η ημερίδα με θέμα «Η ψηφιοποίηση στον τομέα του πολιτισμού».

Λίγο πριν την έναρξη του ADAF, συζητήσαμε με τον ιδρυτή και διευθυντή του φεστιβάλ Ηλία Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος μας ανέλυσε το όραμά του για την ανάπτυξη της ψηφιακής κουλτούρας στη χώρα μας, και την ανάδειξη των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας στην καλλιτεχνική δημιουργία και όχι μόνο. Όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου: «στόχος της διοργάνωσης με κεντρικό θέμα του Post Future είναι να προσφέρουμε στον επισκέπτη μια ολιστική εμπειρία, ώστε να νιώσει ότι οδηγήθηκε στο μετά-μέλλον και να βιώσει κάτι πραγματικά ιδιαίτερο».

Το μόνο που έχει να κάνει ο επισκέπτης είναι να φορέσει το VR headset HTC Vive και να πάρει στα χέρια του τα χειριστήρια-ψηφιακά πινέλα. Σας υποσχόμαστε ότι θα εντυπωσιαστείτε με αυτά που θα δημιουργήσετε, αλλά κυρίως με την ίδια τη διαδικασία της δημιουργίας. Όσοι μάλιστα συμμετάσχουν στο “VR Creations Contest” θα πάρουν μέρος σε κλήρωση για πολλά δώρα τεχνολογίας που προσφέρει η εταιρεία Γερμανός.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Athens Digital Arts Festival εδώ

 

Θέση : Μητροπόλεως 23, Αθήνα

Πίσω