Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

"Αρχέτυπα. Όψεις της Πρώιμης Ελληνικής Τυπογραφίας", στο Ίδρυμα Αικ.Λασκαρίδη στον Πειραιά, έως 31.5

Πέμπτη, 18. Μαίος 2017, 10:00am - 05:00pm
Επισκέψεις : 199

laskarΠοια είναι τα πρώτα ελληνικά βιβλία που τυπώνονται; Πόσοι άνθρωποι συνεργάζονταν για να δημιουργηθεί μια έκδοση; Ποιοι ήταν εκείνοι που σημάδεψαν την πρώιμη τυπογραφική δραστηριότητα σε ό,τι αφορά τις ελληνικές εκδόσεις; Ποιες είναι οι πρώτες ελληνικές γραμματοσειρές; Πώς διακοσμούνταν τα πρώτα βιβλία και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της βιβλιοδεσίας τους;

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, από την Τετάρτη 22 Μαρτίου, υποδέχεται το κοινό με την έκθεση «Αρχέτυπα. Όψεις της Πρώιμης Ελληνικής Τυπογραφίας». Σπάνια βιβλία από τις συλλογές του Ιδρύματος, 29 αρχέτυπα, παρουσιάζονται σε μία έκθεση που επιχειρεί να προσφέρει μια σφαιρική θεώρηση της πρώιμης τυπογραφικής δραστηριότητας, με επίκεντρο τα πρώτα ελληνικά βιβλία. Τα αρχέτυπα, οι εκδόσεις του πρώτου αιώνα της τυπογραφίας (15ου), κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία των γραμμάτων, της επιστήμης, της οικονομίας, και εν γένει του πολιτισμού. Ανάμεσά τους, τα ελληνικά αρχέτυπα, αν και λίγα σε αριθμό, είναι εξαιρετικά σημαντικά. Μεταξύ των βιβλίων που θα εκτεθούν, συγκαλέγονται πρώτες εκδόσεις σημαντικών έργων της κλασικής γραμματείας, καθώς και λατινικές μεταφράσεις ελληνικών κειμένων.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρη η σελίδα του Ιδρύματος, όπου περιλαμβάνει και μία εικονική περιήγηση στην έκθεση.

Θέση : 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς
Επικοινωνία : τηλ.: 210 4523937, 210 4297540 – 2 (γραμματεία)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 10:00-17:00
Πέμπτη: 10:00-19:00
Είσοδος ελεύθερη

Πίσω