Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

dimker122Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους, συμπληρώνοντας το Ερωτηματολόγιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού ως εξής:
  • Μέσω της φόρμας: 
  • https://forms.gle/BdDmZNhkjaant9Ah7
  • Μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ταχυδρομικά, στην διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 200, 18756 Κερατσίνι (για το τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης).

facebookΤο σενάριο της κακόβουλης ενέργειας στο οποίο είχαν αναφερθεί ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια αποκλείστηκε από τους τεχνικούς της εταιρείας

Χωρίς σύνδεση έμειναν κοντά στα 3 δισεκατομμύρια χρήστες, καθώς η πολύωρη διακοπή λειτουργία της Facebook, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» επίσης Messenger, Instagram και WhatsApp που ανήκουν στην εταιρεία του Facebook αλλά και να επιδοθούν σε τρελό τρολάρισμα οι χρήστες του Twitter.

Οι μηχανικοί λογισμικού του αμερικανικού κολοσσού απέδωσαν αργά χθες βράδυ το μπλακ άουτ, που διήρκησε από έξι ως επτά ώρες, σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» στους εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

vrettakos 5Στη διαρκή επιτροπή παραγωγής εμπορίου της βουλής, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος, με αφορμή την τροποποίηση  της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου και της Cosco.

 Ο κ. Βρεττάκος ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή προτού υπογράψει τη τροποποίηση σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού στην Cosco. «Κάποιοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

«Μπροστά στη λογική να γίνουν κάποιες επενδύσεις, δεν λαμβάνει κανείς υπόψιν του την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα που δημιουργούν οι παρεμβάσεις και των επενδύσεων στη προοπτική τους και των υποδομών μέχρι να φτιάξουν τις επενδύσεις το επόμενο διάστημα» εξήγησε ο κ. Βρεττάκος.

dimker117Σε πλήρη λειτουργία είναι ακόμη ένα νέο βρεφικό τμήμα, αυτό στο 3ο Βρεφονηπιακό σταθμό Δραπετσώνας (Αριστοτέλους 94 και Παπαμάρκου)

 Η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης των υποδομών του βρεφικού τμήματος, καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε ο χώρος να καταστεί κατάλληλος και ασφαλής για τη στέγαση και φιλοξενία των μικρών μας φίλων.

Πρόκειται για μια αναγκαία νέα δομή, δεδομένου πως οι αιτήσεις για φιλοξενία βρεφών στον Δήμο μας ήταν και φέτος αυξημένες. Με τη λειτουργία και του νέου τμήματος ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις των εργαζόμενων γονέων του Δήμου μας.

cosco32Έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε στο Πασαλιμάνι, την Τετάρτη 29/9 στις 19  :  00. 

Η ανατροπή της σύμβασης ΟΛΠ/Cosco του 2016*, 

η έξωση του Δήμου Πειραιά μετά από 185 χρόνια από τη διοίκηση του λιμανιού του, 

οι περιβαλλοντικές και εργασιακές παραβιάσεις, 

η κινέζικη περίκλειστη και ανεξέλεγκτη πόλη μέσα στην πόλη μας, 

είναι μερικοί από αυτούς τους λόγους.

Στο άρθρο αυτό υπάρχει και η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και το Κάλεσμα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πειραιά

elstat Η ΕΛΣΤΑΤ διενεργεί Απογραφές κάθε δέκα χρόνια και, φέτος, η διαδικασία της Απογραφής θα ξεκινήσει μετά τις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί κάπου στον Δεκέμβριο.

 Η πανδημία, ωστόσο, φέρνει αλλαγές στο σύστημα που θα χρησιμοποιήσει ο μηχανισμός της ΕΛΣΤΑΤ. Φέτος οι απογραφείς θα αφήσουν κλειστούς φακέλους σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

 Στη συνέχεια, ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό θα μπει σε ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, και θα συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για όλη την οικογένεια. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή θα απογραφούν με τον παραδοσιακό τρόπο «πόρτα-πόρτα» όπως συνέβαινε και στις προηγούμενες απογραφές

anaplasi11Ανεβλήθη για μία ακόμα φορά η εκδίκαση της ένστασης της Εθνικής Τράπεζας στο ΣτΕ για την απαλλοτρίωση από την Περιφέρεια Αττικής των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.
Στις 6 Δεκεμβρίου 2021 θα συνεδριάσει τελικά το ΣτΕ και θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την ένσταση της Εθνικής Τράπεζας στο ζήτημα της απαλλοτρίωσης του χώρου των Λιπασμάτων. Η συνεδρίαση που ήταν να γίνει πριν μερικές μέρες πήρε αναβολή δύο μηνών περίπου.

kremidasΠαραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης "Κερατατσίνι Δραπετσώνα #Αλλάζουμε" Μηνάς Λάλος  και αντικαταστάτης του  είναι ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού Ανδρέας Κρεμμύδας που  δημοσίευσε την πρώτη ανακοίνωση του ως δημοτικός σύμβουλος. 

Η ανακοίνωση του Αν. Κρεμμύδα:
Έχω την τιμή, τα επόμενα 2 χρόνια, να υπηρετήσω τον Λαό της πόλης μας, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Αισθάνομαι πλήρη την ευθύνη.
Έχω συνείδηση των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε. Στο πλαίσιο του Συνδυασμού     στον οποίο ανήκω, του Συνδυασμού Κερατσίνι -Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, θα δώσω τη μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Κοινωνία : 

sxedia11To ελληνικό περιοδικό δρόμου απευθύνει ένα κάλεσμα στην οικία της φαντασίας, όπου η χαρά της εικαστικής δημιουργίας συναντά την προσφορά.

 O Πικάσο έλεγε ότι χρειάστηκε να φτάσει 70 χρονών για να μπορέσει να ζωγραφίζει όπως ένα παιδί. Kαι αυτό γιατί οι ζωγραφιές των παιδιών εκπέμπουν ανεπανάληπτη αθωότητα και πλούσια φαντασία και μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο με μια χρωματιστή και χαρούμενη ματιά. Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» δεν θα περιμένει να διαβούμε το κατώφλι της έβδομης δεκαετίας της ζωής μας για να προτρέψει τους μικρούς φίλους να γευτούν τη χαρά της εικαστικής δημιουργίας.

emvolio4Η Συμβολή της επιστήμης στην ποιοτική αναβάθμιση της ανθρώπινης ύπαρξης και ζωής σε όλα τα επίπεδα (ιατρικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό) είναι καθοριστική και μη αμφισβητήσιμη. Διαχρονικά ο εμβολιασμός αποτελεί ουσιαστικό μέτρο αναβάθμισης της Δημόσιας Υγείας. Έτσι και σήμερα η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών αλλά και των εργαζομένων αποτελεί το κύριο όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19).

Δηλώνουμε όμως την κατηγορηματική αντίθεσή μας στον τρόπο που επιχειρεί η Κυβέρνηση να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, συνδέοντάς τον με απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, καταπατώντας συνταγματικές αρχές και παραβιάζοντας θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Σελίδα 1 από 187