Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

cosco1"Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, ήδη, κατέθεσε προσφυγή για την ακύρωση του ΠΔ στο ΣτΕ που αφορά το master plan του ΟΛΠ!"

Ακολουθεί το άρθρο που αναρτήθηκε στο μπλογκ  drapetsini.blogspot.com  

Τις τελευταίες μέρες με ανακοινώσεις τους, φορείς και δημοτικές παρατάξεις αναφέρονται στο προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε, με το οποίο εγκρίθηκε το master plan του ΟΛΠ. Στο διάταγμα αυτό περιλαμβάνονται όλες οι προβλέψεις για την λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα, οι λιμενικές ζώνες και υποζώνες, οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης, οι νέες υποχρεωτικές και μη επενδύσεις, οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις κ.ά. (ΦΕΚ 32/Δ/25-01-2023) εδώ
terphixorosΟ Σύλλογός μας καλεί τους κατοίκους της περιοχής μας, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία , να αντιδράσουμε αγωνιστικά ενάντια στο νέο Π Δ. για το Master Plan  της Cosco, που ουσιαστικά μας ξαναγυρίζει πίσω εκεί που ξεκίνησε η πόλη μας...Να ζούμε για το λιμάνι, να θυσιάζουμε τη ζωή και την υγεία μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!
Ήδη ο Σύλλογός μας μαζί με το Παρατηρητήριο Πειραϊκής , το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων , τους Νέους Πράσινους και πολλούς πολίτες, θα καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ τη Δευτέρα, ενάντια στο Π.Δ.

laikh-sysp-keratsiniΗ Λαϊκή Συσπείρωση Κερατσινίου-Δραπετσώνας ζητά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 32Δ’ /25.1.2023 και επί της ουσίας μονιμοποιεί και επεκτείνει την λειτουργία βιομηχανικών μονάδων στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας, αλλάζοντας τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση του ΚΚΕ ότι όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούν πολιτικές με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων και του εχθρικού κράτους απέναντι στις ζωές μας και το περιβάλλον.

dikastiko peiraiaΜε ένα κατηγορηματικό «όχι» απάντησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηλίας Κλάππας, στην ερώτηση των δημοσιογράφων Γιάννη Κλάδη και Νίκου Παρασκευά αν ικανοποιεί τον ίδιο και τον ΔΣΠ η επιλογή της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, ύστερα από την κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού στην εταιρεία Dimand. Μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και στην εκπομπή «Στον παλμό του Πειραιά» το Σάββατο 18.03.2023, ο κ. Κλάππας εξήγησε ότι ένα Δικαστικό Μέγαρο πρέπει να έχει ένα εμφανές χωροταξικό αποτύπωμα στο κέντρο της πόλης, να είναι τοπόσημο και σημείο αναφοράς. «Κρύβεται η Δικαιοσύνη πίσω από μηχανουργεία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε ότι η επιλογή αυτή ήταν η καλύτερη λύση από άποψη σύγχρονης κτιριακής ασφάλειας τη στιγμή που η πολιτεία έχει αγνοήσει καταφανώς τη βούληση των φορέων της πειραϊκής κοινωνίας και έχει δώσει το προβάδισμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία επιτρέποντάς της να ορίζει τον προσανατολισμό της πόλης.

polis2O Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET Greece-Cyprus και την ΜΣΜ Consulting, παρουσιάζουν τα επόμενα βήματα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
 
Στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ, η ομάδα έργου υιοθετεί μια έντονα συμμετοχική προσέγγιση, εμπλέκοντας ενεργά σε όλες τις φάσεις του έργου την τοπική κοινωνία.
sxisto3Διάταξη του πολυνομοσχεδίου- του ΥΠΕΝ, το οποίο θα συζητηθεί σε επιτροπή της βουλής, αφήνει περιθώρια για επέκταση των σταθμών απορριμμάτων στο Σχιστό... και όχι μόνο! Μήπως οι ειδικοί του δήμου, η δημοτική αρχή, οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να το μελετήσουν και να  ενημερώσουν τους δημότες!
Άρθρο 256 
Ζώνες προστασίας του Όρους Αιγάλεω – Τροποποίηση άρθρου 21 ν. 2742/1999 
1. Η υποπερ. η) της περ. 6 της παρ. ΙΙ του άρθρου 21 του ν. 2742/1999 (Α΄ 207), περί εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αντικαθίσταται ως εξής:

efs1Παρέλυσε η χώρα σήμερα καθώς χιλιάδες εργαζομένων συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, οι ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ ζητώντας απαντήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Σύγχρονες-Ασφαλείς-Φθηνές Μαζικές Μεταφορές για τον λαό. Κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους» είναι το σύνθημα που δεσπόζει στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

panepistimiouΤα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη...
Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τους, και ελπίζουμε να καταφέρουν να  βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν την ανείπωτη αυτή τραγωδία!
Όλοι, νοιώθουμε μουδιασμένοι, συνειδητοποιώντας με τον πιο τραγικό  τρόπο, για άλλη μια φορά πόσο εγκληματικά αδιάφορο είναι το κράτος και οι εταιρείες, για την ανθρώπινη ζωή, αν η "προστασία" της δεν τους αποφέρει άμεσα κέρδη και όφελος...

trenotebi5Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά χαιρετίζει τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σιδηροδρομικών σωματείων, των εργατικών κέντρων, των ομοσπονδιών, άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων που πλημμύρισαν το Σύνταγμα το πρωί της Κυριακής.

Η οργή όλων μας για το έγκλημα του κράτους, των κυβερνήσεων του και της  Hellenic train, πρέπει τώρα να γίνει ορμητικό ποτάμι αγώνα που θα πνίξει τις πολιτικές που θεωρούν τις ζωές μας κόστος.

laikh-sysp-keratsiniΣτο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου πραγματοποίησε περιοδεία η βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια στη Β’ Πειραιά, Διαμάντω Μανωλάκου το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, όπου συνομίλησε με το προσωπικό

Το Κέντρο Υγείας το εγκαινίασε ο πρωθυπουργός τον Ιούλιο του 2021, ως πολυδύναμο με όλες τις ειδικότητες 24ωρης λειτουργίας για τις ανάγκες των δημοτών στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το  Πέραμα, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία Κρατικό και Τζάνειο.

Σελίδα 1 από 205