Φρόσω Βοργιά

Φρόσω Βοργιά

Σκοτεινή μέρα - Ολόφωτη νύκτα

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 01:29

Μουχαλεμπί και..... συχώριο

Εδώ και μισό χρόνο περίπου, διασχίζοντας με το λεωφορείο,τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, το μάτι μου έπεφτε πάντα πάνω σε ένα μαγαζί. Η ταμπέλα του έγραφε «Retro- Παραδοσιακό Ροδιακό Εργαστήριο- Μουχαλεμπί Γάλακτος». Η μεγάλη απορία μου ήταν τι είναι το μουχαλεμπί. Υποψιαζόμουν ότι είναι κάτι φαγώσιμο. Τελικά τις υποψίες μου επιβεβαίωσε η κυρία Παναγιώτα Φυτιλά, ιδιοκτήτρια του «Retro». 

Είτε κάποιος έχει πάει στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, είτε όχι, σίγουρα θα έχει ακούσει για το Media Lab. Είναι το “talk of the town”…. Όχι, γράψτε λάθος! Είναι το “talk of the country”! Όλοι έχουν ακούσει για τη μεγάλη δωρεά του ιδρύματος «Σταυρός Νιάρχος» σε βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και την ακόμα μεγαλύτερη δωρεά του

έργου της Εθνικής Βιβλιοθήκης που ετοιμάζεται στο Φάληρο και θα παραδοθεί το 2016.

Η σκιά ενός δέντρου είναι παράδεισος σε μια ζεστή μέρα, όπως αυτές που διανύουμε ανοιξιάτικα. Περπατάμε στις άκρες των δρόμων, κοντά στα φυτά με την ελπίδα να νιώσουμε ένα κύμα δροσιάς. Στην πόλη μας, όμως, έχουμε αρκετό πράσινο, για να έχουμε και δροσιά;

Η θεατρική ομάδα Κερατσινιωτών και Δραπετσωνιτών με το όνομα «Μίμησις Πράξεως», παρουσίασε το μήνα Απρίλιο τρία μονόπρακτα του Τένεσι Ουίλιαμς στο δημοτκό θέατρο ‘’Αντώνης Σαμαράκης’’.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 16:23

Τα παιδιά που νίκησαν το Δράκο

Στη Χαραυγή βρίσκονται τα 13ο και 21ο Δημοτικά σχολεία Κερατσινίου, τα οποία στεγάζονται στον ίδιο χώρο. Είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή, με πολλές εστίες μόλυνσης γύρω-γύρω.