Αντωνία Βαρθαλίτου

Αντωνία Βαρθαλίτου

antonia4Επιστρέφω σπίτι από τη δουλειά.
Κάπου εκεί στην Καλλιδρομίου συναντώ μια φίλη που μόλις επέστρεψε από την Αμερική.
Καθόμαστε όρθιοι και λέμε τα νέα μας.
Εκείνη πανέμορφη, 1,80 ύψος, με εμφάνιση αρχαίας Ελληνίδας.
Μιλάω μαζί της και παράλληλα έχω τα μάτια μου δεκατέσσερα. Κάποια «ύποπτα» πρόσωπα κοιτάζουν μια την τσάντα της μια εκείνην. Δύσκολο να αντισταθεί κανείς και στα δύο.

 

coronoios9Ένας απολογισμός για όσους έκαναν μια δύσκολη κατάσταση ακόμα δυσκολότερη

Λίγο πριν την έναρξη της μακράς διαδικασίας άρσης των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, και με επίγνωση ότι η καραντίνα είναι μια συνθήκη στην οποία μπορεί κάλλιστα να επανέλθουμε, έγραψα για όλα αυτά που την έκαναν πιο δύσκολη απ’ ό,τι θα μπορούσε να είναι. Γιατί αυτά είναι που, αν δεν διορθωθούν, θα την κάνουν ανυπόφορη αν επιβληθεί εκ νέου.

siriza"Εξις δευτέρα φύσις" έλεγε ο Αριστοτέλης. Η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου. Τόσο σημαντική, που μπορεί να "νομιμοποιεί" στο φαντασιακό μας, καταστάσεις που δεν υπάρχουν! Τόσο ισχυρή, που πολλοί δημιουργούν γύρω της ένα προστατευμένο παράλληλο σύμπαν, πιο δυνατό κι από την πραγματικότητα.

Δείτε για παράδειγμα το ΚΚΕ! Μακάριο κι ευτυχισμένο, απομονωμένο στην κοσμάρα του, το κοράκι αισθάνεται αηδόνι. Πρότυπο συντηρητισμού, υπνωτισμένο στις βεβαιότητες, εχθρός της αμφιβολίας, πιστεύει ότι εκφράζει την πρόοδο και την αριστερά.

mana«ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ δυσκολεύομαι να σου μιλήσω από τότε που μπήκες στην εφηβεία. Έχω μπερδευτεί τελείως .Σου λέω να φέρεσαι πιο ώριμα να είσαι πιο υπεύθυνος αλλά εσύ γίνεσαι έξαλλος.
Από την άλλη όταν σε αντιμετωπίζω σαν παιδί πάλι έξαλλος γίνεσαι. Πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέπτεται τι καλά που ήταν όταν ήσουν μικρός αλλά αμέσως τη διώχνω αυτή τη σκέψη.
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 18:10

Υπάρχει διέξοδος; Του Θοδωρή Δρίτσα.

Ο Θοδωρής Δρίτσας είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά και αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας. Για πολλά χρόνια υπήρξε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Το Λιμάνι της Αγωνίας" και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πειραιά. Στις πρόσφατες ψηφοφορίες της Βουλής με θέμα τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, ψήφισε και στις δύο ΝΑΙ. Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" στις 15.7.15

Όσοι σήμερα είναι κάτω από 50 χρονών, ίσως έχει πάρει το αυτί τους το όνομα Γρηγόρης Λαμπράκης ως όνομα κάποιας οδού. Αλλά να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, χλωμό το βλέπω. Ακόμα πιο απίθανο είναι να έχουν ακούσει για τους Λαμπράκηδες. Μάθαμε όμως για τον ιστότοπο " Ζ " που έχει κεντρικό του θέμα τους Λαμπράκηδες.

 

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 05:03

Ο "Τζουτζές" του Αργύρη Χιόνη

«Κάνε με να κλάψω» είπε ο βασιλιάς
«κάνε με να κλάψω» είπε και γέλαγε.

 

Με φέρνει σε δύσκολη θέση η Ρεπούση.

Παρακολουθώ το λόγο, τα κείμενα και την πορεία της από τον καιρό των φοιτητικών χρόνων. Λίγο μεγαλύτερη εκείνη. Όμορφη παρουσία, δύναμη πνεύματος και λόγου. Πάντα παρουσίαζε ενδιαφέρον, όταν μιλούσε στο αμφιθέατρο και την παράταξη.

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 19:28

Γερμανικές αποζημιώσεις ...κι εμείς

Ένα θέμα που ανακινείται αυτό το διάστημα, ελπίζουμε όχι για να το «κάψουν». Πρόσφατα, στην ελληνική Βουλή, «κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν πως το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και θα ακολουθήσουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες με προσεκτικά βήματα.»