Σάκης Σιδηρόπουλος

Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

thalis3Στην εκδήλωση, Επιστημονικές έρευνες | Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία που διοργάνωσε η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Μουσείο των Ηρακλειδών, ο Καθηγητής Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πέτρος Δελλαπόρτας, αναρωτήθηκε, αρχικά, για το πόσο δύσπιστοι είμαστε όταν διαβάζουμε τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής μελέτης. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αξιοπιστία των ερευνών και στην εμπιστοσύνη μας απέναντί τους.

traxanasΤο «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για έκτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.
 
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 21:53

Ο Έλληνας Γκέρσουϊν και η Σταγόνα

Πώς συνδέονται ο Τζώρτζ Γκέρσουϊν και η Τζαζ με την Ελλάδα και την Σταγόνα;

 

Μεσολαβεί η Ολλανδία.

 

 

Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 11:35

5ο) Μέχρι το τέλος του κόσμου

Ήρωες που κινούνται στην Λισαβόνα, το Βερολίνο, τη Μόσχα, το Τόκιο, το Σαν Φρανσίσκο, την Αυστραλιανή ενδοχώρα.

 Μία συσκευή που συλλέγει εικόνες για τυφλούς και καταλήγει να καταγράφει τα όνειρα των ανθρώπων οι οποίοι και εθίζονται να τα παρακολουθούν. Καταδίωξη, περιπλάνηση, μυστήριο και μια αξιόλογη μουσική. Ο Βιμ Βέντερς προσπαθεί να συνθέσει τα είδη που τον απασχολούν.

 

 

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 06:23

Η συνέχεια του μύθου του Πρωταγόρα

 Το ερώτημα για την φύση του δημόσιου βίου, το ζητούμενο της διακυβέρνησης και οι ευθύνες των πολιτών, εδώ και 2500 χρόνια μέσα από μία μυθική διάσταση, σήμερα που ξεθωριάζουν έννοιες όπως η δημοκρατία.

 Το κείμενο αυτό είναι συνέχεια του “Μύθου του Πρωταγόρα” που δημοσιεύθηκε στη “Δροσιά του αποσπάσματος” της Σταγόνας. Το πλήρες απόσπασμα του παραπάνω μύθου, μπορείτε να το διαβάστε και μετά το τέλος αυτής της δημοσίευσης.