Λάκης Ιγνατιάδης

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

ets51Όλοι το λένε, και έχει βάση να το πιστεύουν, ότι γενικά οι δημοσκοπήσεις είναι μία καλή φωτογραφία της τρέχουσας στιγμής. Περίπου έτσι πιστεύω ότι είναι, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι τηρείται αυστηρά όλη η δεοντολογία για την διεξαγωγή τους. Και πάντα δεν ξεχνώ ότι οι ερωτήσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο ως προς τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν, ως προς την αλήθεια που αναζητά ή έρευνα. Το "περίπου" το προσθέτω διότι βεβαίως η κάθε δημοσκόπηση είναι μία φωτογραφία του παρόντος, που όμως φωτίζεται από το τουλάχιστον πρόσφατο παρελθόν και ρίχνει το φιλτραρισμένο φως της στο άμεσο μέλλον, μια φωτογραφία δηλαδή του τρισδιάστατου χρόνου.

keranis3Εκτενές απόσπασμα από το άρθρο της Χριστίνας Παπασταθοπούλου στην ΕτΣ. Μετά το τελευταίο «ναυάγιο» στην υπόθεση μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά στη Ράλλειο Σχολή, στην πλατεία Κοραή - έχουν προηγηθεί πολλά στα 35 χρόνια που εκκρεμεί το αίτημα του νομικού κόσμου, των φορέων και των κατοίκων της πόλης-, το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο, με άλλο σενάριο αυτή τη φορά.

Οπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η διακήρυξη του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την αγορά ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. στα όρια του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου και το ανώτατο ποσό που θα διατεθεί είναι 80.954.000 ευρώ.

efi

Σ.Δ. Ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εδώ, παντού και πάντοτε είναι επιρρεπείς στο να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να χειραγωγούν την κοινή γνώμη, ακόμα και οι ανόητοι την επιλογή αυτή την έχουν στο τσεπάκι τους. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν κατέχουν την εξουσία δίνουν τα ρέστα τους για να κάνουν το μαύρο άσπρο και τους πολίτες εντελώς ψηφοφόρους. Τώρα, σε όποιο κόμμα είναι πολλοί οι πιστοί που αντιτίθενται σε τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις τόσο πιο πιθανόν είναι αυτό το κόμμα με νόμους και με στάσεις να ασφαλίζει το τρέχον καθεστώς και τη δημόσια ζωή από τέτοιες τοξικές πράξεις που διαβρώνουν την πολιτική ζωή και όχι μόνο. Οπότε ναι και βεβαίως κα. Αχτσιόγλου μας να ελεχθούν οι λίστες Πέτσα και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και ελπίζουμε ότι όταν ξαναπάρετε την εξουσία να φοράτε σκόρδα για να μην σας βρυκολακιάζουν τέτοιες ενέργειες. 

Τι δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “OPEN”, για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Ζητάμε να γίνει έλεγχος για όλες τις πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης, που έχουν συντελεστεί τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ».

 
nosokomeioΚαι επειδή μόλις σήμερα βγήκα από το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο, έχω μια συνοπτική αξιολόγηση 
Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό: πολύ καλό ως άριστο και ως συμπεριφορά και ως αποτελεσματικότητα.
Οργάνωση : μέτρια ως καλή
Υποδομές χειρουργείων και εργαστηρίων: καλές ως πολύ καλές
Ξενοδοχειακές παροχές : κακές ως τριτοκοσμικές
Στην πτέρυγα που ήμουν : Β Χειρουργική, Αγγειοχειρουργική, το δωμάτιο μας ήταν εξάκλινο. Το βράδυ, εκτός από τα βογγητά, τις συζητήσεις, τις νοσηλείες, υπήρχε και μια ηλικιωμένη που φώναζε με όλη της τη δύναμη πότε για νερό, ποτέ για γάλα. πότε για αέρα, πότε ότι πονάει, πότε ότι πεθαίνει και πότε όλα μαζί και μετά τα ξανάπαιρνε από την αρχή.

loutsΜαρία Κατσουνάκη. Ο Κεν Λόουτς είναι σκηνοθέτης καιloui γεννήθηκε στο Νούνιτον της Αγγλίας το 1936. Ο Εντουάρ Λουί είναι συγγραφέας και γεννήθηκε στο Αλενκούρ της Γαλλίας το 1992. Eνας σχεδόν 30χρονος και ένας 85χρονος. Eνας δηλωμένος γκέι με βιωματική γραφή. Τα βιβλία του έχουν διασκευαστεί για το θέατρο με επιτυχία και μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες. Κι ένας σημαντικός Ευρωπαίος δημιουργός, στρατευμένος στην Αριστερά, με ταινίες οι οποίες εστιάζουν στην ανεργία, στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

kapadokia1Το "Αλάτι της Γης", μία μουσική εκπομπή του Λάμπρου Λιάβα που παρουσιάζεται εδώ και χρόνια στην ΕΡΤ1 κάθε Κυριακή μεσημέρι, και τα τελευταία χρόνια και την παρακολουθώ και έχω φτιάξει μια καλή γνώμη γι'αυτήν.

Προχθές Κυριακή, 10.10, η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στα τραγούδια και τους χορούς της Καππαδοκίας. Αν και κατά τα τρία τέταρτα η καταγωγή μου είναι από αυτήν την περιοχή, για διάφορους λόγους, που οι δύο πιο σημαντικοί εκτιμώ πως είναι το ότι μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που ελάχιστες αναφορές γινόντουσαν από τους γονείς μου μπροστά μας για το μικρασιάτικο παρελθόν τους και σε μία εποχή που βρήκα τον εφηβικό εαυτό μου στο ροκ, ελάχιστες επαφές έπιασα με τις ρίζες μου. Με τα χρόνια βρήκα δρομάκια και αφορμές που με έφεραν κάπως πιο κοντά στην ιστορία της Καππαδοκίας και πιο συγκεκριμένα της Καισάρειας. Και σαν να έδεσε κάτι μέσα μου. Να σημειώσω τέλος πως τα σόγια και των δυο γονιών μου ήταν Καραμανλήδες, δηλαδή τουρκόφωνοι χριστιανοί. 

nobel1Ανάμεσα στα διάφορα βραβεία που απονέμονται αυξημένο κύρος παγκοσμίως εξακολουθούν να έχουν τα Νόμπελ που από το 1901 απονέμονται ετησίως από τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία των Επιστημών. Γνώμη για τα επιστημονικά Νόμπελ η συντριπτική  πλειονότητα του ανθρώπων δεν είναι δυνατόν να έχει. Απλά όλοι εμείς που ένα ενδιαφέρον το έχουμε για τα όσα συμβαίνουν στις επιστήμες, τα πληροφορούμαστε και προσπαθούμε από τις ανακοινώσεις και τους σχολιασμούς να πάρουμε μια μυρωδιά του τι καινούργιο έφερε στον κόσμο το έργο των βραβευμένων και της όποιας σημαντικότητάς τους.

dianilakisΛόγω της αύξησης στους λογαριασμούς του ρεύματος θα επέλθει σημαντική αύξηση του κόστους του δήμου για την ηλεκτροδότηση στους κοινόχρηστους χώρους, υπηρεσία που είναι ανταποδοτική και εισπράττεται από τους δημότες.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πως είμαστε ΑΝΤΊΘΕΤΟΙ σε οποιαδήποτε αύξηση των δημοτικών τελών.
ΖΗΤΑΜΕ από την δημοτική αρχή, ενόψει και της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο για τα δημοτικά τέλη του 2022, να προχωρήσει άμεσα στην ενσωμάτωση όλων των δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά, έτσι ώστε να καλυφθεί με τα έσοδα που θα προκύψουν, η αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.
noor oneΑυτή η ιστορία με την ηρωίνη που μετέφερε το Noor One είναι βέβαιο πια ότι δεν γεννάει κάτι καλό, απελευθερωτικό και ευφρόσυνο, κάτι που να εντείνει το πείσμα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ακόμα κι αν σε κατακλύζει μία ιερή οργή για το κακό που δρα ανεξέλεγκτο και την θεσμική δικαιοσύνη που δεν μπορεί να αποδοθεί, αφήνει στα απόνερά του ένα διαβρωτικό φόβο. Μες τα τελευταία εφτά χρόνια λοιπόν, όσο αυξάνονται συνεχώς οι θάνατοι ατόμων που συμμετείχαν ή είχαν κάποια σχέση με το φορτίο, τόσο αυξάνεται και ένας ανέκφραστος και συμπαγής φόβος. Είναι άραγε μια σωστή στάση ενός πολίτη να απαιτεί από τους δικαστικούς λειτουργούς να υπερβούν εαυτόν με ηρωισμούς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να βρουν και να καταδικάσουν τους ενόχους;

cosco33Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΟΛΠ Α.Ε–Cosco απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Έχουν προηγηθεί οι ομόφωνες ανάλογες απορρίψεις από τα δημοτικά συμβούλια Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη δύο φορές. Τους άφησε να ξεκινήσουν και σήμερα ενάμιση χρόνο μετά δεν τους σταματάει. Στην αρχή επιχειρούσε να πείσει την αυτοδιοίκηση ότι δεν απαιτούνται εγκρίσεις για τα έργα του ΟΛΠ, επειδή «είναι αδειοδοτημένα». Όταν τα έργα ξεκίνησαν και οι πολίτες ξεσηκώθηκαν, αποδείχθηκε στα δικαστήρια ότι δεν διέθεταν αδειοδοτήσεις. Όμως τα έργα προχώρησαν - με την ένοχη σιωπή των αρμόδιων υπουργών - και ο ΟΛΠ έφερε μελέτες εκ των υστέρων. Σαν τους παλιούς αυθαιρετούχους: Πρώτα χτίζει τα αυθαίρετο και μετά όταν κινδυνεύει με αυτόφωρο υποβάλλει μετά αίτηση για άδεια, για να το νομιμοποιήσει.

Σελίδα 1 από 238