Λάκης Ιγνατιάδης

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

lifo145Ήταν κάποτε μια χώρα που δεν είχε ειδήσεις. Μια χώρα που τη μακαριότητά της τάραζαν μόνο κάτι μικρές κακοκαιρίες με περίεργα ονόματα.

Ήταν κάποτε μια χώρα που δεν μάθαινε πως οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη εταιρεία επικοινωνιών απεργούσαν για καιρό. Πως η διοίκηση αρνιόταν την υπογραφή σύμβασης εργασίας, πως επίτηδες έσπαγε το εργατικό δυναμικό σε χίλια κομμάτια με την ίδρυση νέων θυγατρικών εταιρειών. Πως η εταιρεία θεωρούσε μονόδρομο τις «εθελούσιες» αποχωρήσεις: ή φεύγεις ή σε διώχνω. Πως το ίδιο έλεγε σε όσους αντιδρούσαν. Πως παρανομούσε για να σπάσει την απεργία.

gavrilis21Γιατί επιλέξαμε να βάλουμε στο άρθρο αυτό τη φωτογραφία του πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη σε ένα ρεπορτάζ για την εκδήλωση που έγινε σήμερα Παρασκευή του Αγίου Αντωνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ομιλητές τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, τον δήμαρχο Πειραιά Μώραλη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη, όπου παρουσίασαν τα έργα που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στην περιοχή του Αγ.Διονυσίου και γενικότερα στον Πειραιά;

Διότι απ'ότι φαίνεται ούτε ένας απ'αυτούς δεν αναγνώρισε στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη τον εμπνευστή και πολιτικά υπεύθυνο των έργων αυτών. Στο "πάρε - βάλε", που σημαίνει στην ποδοσφαιρική αργκό, πάρε πάσα βάλε έτοιμο γκολ, τα καλά και έντιμα ρεπορτάζ αναφέρουν πάντα όχι μόνο αυτόν που έβαλε το γκολ, αλλά κι αυτόν που έκανε την τελική πάσα. Γι'αυτό είναι άδικο η μη αναφορά στο όνομα του Γ. Γαβρίλη.

fb101. Εξαιρετική επιλογή ως πρόσωπο. Είναι μορφωμένη, είναι καλλιεργημένη, είναι έξυπνη, είναι επιτυχημένη. Είναι γυναίκα, και αυτό δεν είναι καθόλου λίγο τη στιγμή που, με ευθύνη της συντηρητικής, αντιδραστικής, έως και ακραίας δεξιάς που υπερεκπροσωπείται στην παρούσα κυβέρνηση, ο δημόσιος διάλογος γλιστράει προς σκοταδιστικές ατραπούς και alt right ατζέντα όλο και πιο συχνά. Νομίζω ο Μητσοτάκης δίνει ωραίο μήνυμα στο εσωτερικό του κοινό -και πολύ άργησε.

lifo144Ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε από τους Έλληνες να αγωνιστεί ως ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Το γεγονός θα ήταν απλώς αστείο, αν δεν καταντούσε ακραίο: ο κύριος Γεωργούλης ταυτοχρόνως θα είναι κριτής του Your face sounds familiar, στον Αντένα! 

Υπάρχουν κάποιες υποψίες ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Γεωργούλης έχει πάρει το ρόλο του ελαφρά. Κάτι βίντεο που ανεβάζει στα social media, κάτι φευγάτες ερωτήσεις που κάνει, κάτι selfies…―γενικώς, αναδίδει μια ατμόσφαιρα χαριτωμένης κενότητας.  

lifo143Σ.Δ: Να κάτι που θα μπορούσε να το είχε ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα κάποιο από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Όταν μάλιστα το 1949 ο Χατζιδάκις μόνος του φανέρωσε το χρυσάφι που έλαμπε στην μελαγχολική ψυχή αυτής της μουσικής με τις αρχαίες ρίζες. Ήταν μια εποχή που το ρεμπέτικο θεωρείτο από την Πολιτεία, τους περισσότερους καλλιτέχνες και από τον πολύ τον κόσμο μία εντελώς περιθωριακή μουσική ανθρώπων που ζούσαν έξω από τα συνηθισμένα, που πάλευαν με τα τραγούδια τους για να ανθίσει ο παράδεισός τους μέσα στον σκουπιδότοπο της ζωής τους.

xalandri1Σ.Δ: Ότι σε κάποιους δήμους τόσο της Αττικής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας γίνονται σοβαρές προσπάθειες ανακύκλωσης το πληροφορούνται αυτοί που τους ενδιαφέρει αυτό το θέμα. Ανάμεσα σ'αυτούς που πρωτοστατούν εδώ και καιρό είναι και το Χαλάνδρι, που σχετικές πληροφορίες γι'αυτό το θέμα φτάνουν στ'αυτιά μας και από γνωστούς μας που κατοικούν σ'αυτόν τον δήμο και μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι'αυτήν την προσπάθεια. Ένα από τα προβλήματα που υπάρχει στο ζήτημα της πραγματικής ανακύκλωσης είναι κι αυτό. Δεν υπάρχει μία αναγνωρισμένη αρχή που θα έχει την ευθύνη να αξιολογεί βάσει κάποιων κριτηρίων τα στοιχεία των δήμων για την ανακύκλωση και να διαμορφώνει μετά μία καθ'όλα αξιόπιστη λίστα κατάταξης.

pireas24Ο Γιώργος Γαβρίλης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, τοποθετείται με αφορμή το τραγικό περιστατικό που συνέβη στο διατηρητέο-ετοιμόρροπο κτίριο επί της Ομ. Σκυλίτση, κάνοντας μια συνολική εκτίμηση με βάση την εικόνα που έχει για ανάλογα κτίρια στον Πειραιά.

«Η τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς στο Διατηρητέο κτίριο επί της Ομ. Σκυλίτση στον Πειραιά, έρχεται να αθροιστεί σε πολλά αντίστοιχα περιστατικά που εκδηλώθηκαν τα προηγούμενα χρονιά με αφορμή τις βροχές, τους ισχυρούς ανέμους , του σεισμούς .

Δεκάδες τύποις διατηρητέα κτίρια έχουν εγκαταλειφθεί στην απαξίωση, τη ραγδαία φθορά, στη μετεξέλιξη σε χώρους που εγκυμονούν κινδύνους έναντι προσώπων και πραγμάτων.

avaaz2Αγαπητές φίλες και φίλοι ανά τον κόσμο

Για πάνω από μια δεκαετία, το Αvaaz έχει δώσει και έχει κερδίσει αμέτρητες μάχες με σκοπό να αλλάξει νόμους και πολιτικές. Έχουμε πετύχει τεράστιες νίκες.

Αλλά δεν είναι αρκετό.

olp1Την Πέμπτη 9.1 δημοσιεύτηκε στην "Αυγή" ένα άρθρο του Νίκου Μπελαβίλα, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πειραιά και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς για όλους", με το οποίο ζητάει να δοθεί παράταση στη δημόσια διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των νέων έργων του ΟΛΠ. Η Παρασκευή 10.1 είναι η τελευταία ημέρα της διαβούλευσης αυτής. Σ'αυτήν την διαβούλευση προαιρετικά μπορούσαν να συμμετάσχουν και οι τέσσερις παραλιμένιοι δήμοι που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο επηρεάζονται από τα έργα του ΟΛΠ.

sl38Μπορεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί σχεδόν θριαμβευτικούς τόνους για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το μόνο που εξασφάλισε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι καλά λόγια, ούτε καν μία καθαρή τοποθέτηση για τις τουρκικές επεκτατικές ενέργειες. Και γιατί όχι; Όσα ήθελε η Ουάσιγκτον να πάρει από την Ελλάδα τα έχει ήδη πάρει με την προ μηνών υπογραφή της διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας.

Σελίδα 1 από 204