Βίρνα Αιγιάλη

Βίρνα Αιγιάλη

Το Ιερό  Δένδρο Της  Ζωής είναι το " Δένδρο της  Δημιουργίας ", το αρχέτυπο σχέδιο που δομεί τους Συμπαντικούς Κόσμους και εμφανίζεται στο Πυθαγορικό Σχέδιο της Αρμονίας των Ουρανίων Σφαιρών. 

Η Δημιουργική Αρχική Δύναμις , αριθμός 2 , προβολή του Ενός Αγαθού , είναι η Παγκόσμια Μητέρα, η Θήλεια Αρχή ως Υλική Δημιουργία , ως αντικατοπτρισμός του Θείου Ενός, του Αριθμού 1, το οποίο εκφράζεται με την Πρωταρχική Μονάδα .

Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 12:06

Χαλίλ Γκιμπράν - Μια ματιά στο μέλλον

Ο Χαλίλ Γκιμπράν (1883-1931), γνωστός ως Αθάνατος Προφήτης του Λιβάνου και Σοφός της Εποχής του, γεννήθηκε στη διάσημη πόλη Μπεχάρη. Γονείς του ήταν ο Χαλίλ Γκιμπράν και η Καμίλλα. Σπούδασε στο Μπεχάρη, το Λίβανο, τη Βηρυτό και τη Βοστόνη. Τέλειωσε τη "Σχολή Σοφίας" και έπειτα ταξίδεψε σ' ολόκληρη τη Συρία και το Λίβανο για να επισκεφτεί τους ιστορικούς χώρους και τα ερείπια του αρχαίου πολιτισμού.

Ο σχεδιασμός Νέου Άλσους Πολιτισμού και Αναψυχής στα παραχωρηθέντα προς τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας 86 στρέμματα στην παράλια Νοτιοδυτική περιοχή του Δήμου για Δημόσια χρήση, που προκηρύχθηκε σε Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, οφείλει να λάβει υπ' όψιν του την ιστορική-αρχαιολογική σημασία του συγκεκριμένου χώρου και τα χαρακτηριστικά κοινωνικά-πολιτιστικά στοιχεία της Μικρασιατικής-Ποντιακής προσφυγιάς, και την αναγκαιότητα ενός αλσικού φυτικού πνεύμονα για όλη την ευρεία περιοχή Πειραιώς, καθώς και τις αθλοπαιδιές και την πολιτιστική έκφραση των δημοτών.
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 20:43

Το Πολυτεχνείο ζει

Ο Απελευθερωτικός Αγώνας των Ελλήνων με την δυναμική πρωτοπορία των Φοιτητών, των αγνότερων ανθών της Κοινωνίας, ενάντια στην βία και στα εγκλήματα της επιβεβλημένης από τις ΗΠΑ ήδη από τον Απρίλιο 1967 στρατιωτικής δικτατορικής χούντας , κορυφώθηκε με την εξέγερση της σπουδάζουσας Νεολαίας όλων των Πανεπιστημιακών  και Πολυτεχνικών Σχολών και με την κατάληψη του Πολυτεχνείου , ως κέντρου διαμαρτυρίας και συσπείρωσης των πολιτών, προς διεκδίκηση των καταπατημένων Ανθρωπίνων και Πολιτικών Δικαιωμάτων .

« όλβιος όστις Ιστορίης   έσχεν μάθησιν » (Ηρόδοτος)

Ευτυχισμένος όποιος είχε μάθηση της Ιστορίας

Είναι η ώρα της περισυλλογής, που οι Πατέρες αποτιμούν την Ιστορία :

 

−Στο έβγα του ενός εχθρού, είχε ήδη θεριέψει στη γη μας ο δεύτερος εχθρός τον ίσκιο του. Φοράει τη μάσκα του Δούρειου ίππου και δεν τον αναγνωρίζουν. Είναι που οι Έλληνες δεν μαθαίνουν ποτέ καλά την Ιστορία τους και καταλήγουν να στάζουν δάκρυα στο κρασί τους, θρηνώντας ανεπίστρεπτα τον χαμένο απ’ το χέρι τους αδελφό.