Κάτια Καραβασίλη

Κάτια Καραβασίλη

katiaH κακοποίηση των ζώων, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της πάταξης του παρεμπορίου, ο ανεξέλεγκτος αριθμός αδέσποτων ζώων,δεν είναι ασαφείς έννοιες, και κάποιοι φέρουν ευθύνες. Ο νόμος 4039/12 και η τροπολογίες του,στοχεύουν στη μείωση αυτών των φαινομένων, με κύριο υπεύθυνο τους εκάστοτε Δήμους, και τις 5μελείς επιτροπές τους, σύμφωνα με την εγκύκλιο κακοποίησης. Η 5μελής επιτροπή, είναι ένα σημαντικό εργαλείο των Δήμων προς αυτή την κατεύθυνση.

world Animal Day-top2H Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς αποδεικνύουν και στους πλέον δύσπιστους -για την ακρίβεια όσους δεν είχαν ποτέ την τύχη να μοιραστούν τη ζωή τους με ένα ζώο- πως τα ζώα και νιώθουν, και πονούν και υποφέρουν όπως εμείς... απλά δεν έχουν τη δική τους φωνή.

Η 4η Οκτωβρίου είναι ημέρα στοχασμού, για το τι συμβαίνει στα υπόλοιπα έμβια όντα εξ αιτίας μας και πως θα αλλάξουμε ρότα.

Οι λοιπές, εκτός από τον άνθρωπο, έμβιες υπάρξεις πέρα από τη βιολογική τους υπόσταση, έχουν σημαντική θέση στη ζωή του ανθρώπου διαχρονικά κατά τα διάφορα στάδια του πολιτισμού που καλλιέργησε και ανέπτυξε.κατά τα στάδια της πολιτιστικής πορείας του (σε σχέση με την επιβίωση, την λαογραφία, λογοτεχνία, εικονογραφία)

 Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο

περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Επιτέλους ένα όνειρο θα υλοποιηθεί. Η ανάπλαση του ιστορικού χώρου των Λιπασμάτων θα γίνει το ωραιότερο μέρος της Αττικής...και αν πράγματι ισχύει πως να το πιστέψω όταν δεν υπάρχει οικολογική συνείδηση, προγραμματισμός, σχεδιασμός, ενημέρωση, φύλαξη, πολιτική βούληση, αλλά αντ΄αυτών, εισπράττουμε αμέλεια, και πλήρη αδιαφορία για το εξαιρετικά ευαίσθητο και πανέμορφο αυτό τοπίο. Οι υποσχέσεις, εδώ και τώρα να ξεκινήσουν με μια προσπάθεια διαφορετικής νοοτροπίας και οικολογικής κουλτούρας, να κάνουμε τη διαφορά, να πιστέψουμε ότι υπάρχει ελπίδα, ότι δεν φταίει το κακό ριζικό μας όπως είπε κάποιος φίλος, αλλά είμαστε εδώ έτοιμοι να τα αλλάξουμε όλα!!