Γιάννης Λίκας

Γιάννης Λίκας

Μια ζεστή κινηματογραφική βραδιά στο κατάμεστο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

απολαύσαμε την Κυριακή 1/11/2015

από το 1ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

υπό την αιγίδα του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας.

Τιμώμενο πρόσωπο ο παλαίμαχος κινηματογραφιστής

Νίκος Καβουκίδης

 

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία της κινηματογραφικής ομάδας του 1ου Λ.Κερατσινίου ήταν το "Θα δούμε..." και βραβεύτηκε το 2014 στο φεστιβάλ παιδικών και εφηβικών ταινιών της Ολυμπίας, στο τμήμα της camera zizanio, που περιλαμβάνει ταινίες που δημιουργούν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Ήταν το 3ο βραβείο στην κατηγορία 13-16 χρονών που της απένειμε η Κριτική επιτροπή της 14ης Ευρωπαϊκής συνάντησης Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio - Ελληνικό τμήμα.  

Η πρώτη φορά ήταν σαν την πρώτη αγάπη, χωρίς να έχει χαρτογραφηθεί καλά-καλά το εγχείρημα, με άγνοια κινδύνου και με πρωτόγνωρα βήματα προς την ανίχνευση του αισθητικά ωραίου. Χωρίς να το περιμένουμε η πρώτη ταινία της Κινηματογραφικής ομάδας του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου με τίτλο "Θα δούμε..." κέρδισε το 3ο βραβείο στο φεστιβάλ camerazizanio, μας άνοιξε όμως και νέους δρόμους δημιουργίας.

Μια λιτή εκδήλωση γεμάτη συναίσθημα ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου στο Μελίνα Μερκούρη με αφορμή την ολοκλήρωση των σεμιναρίων  «Μαθαίνω κινηματογράφο – Θεωρία και Πράξη». 

Μια κινηματογραφική βραδιά που οι παρευρισκόμενοι μπορεί να μη μοίραζαν …αυτόγραφα για τη ταινία τους, έλαμπαν όμως γι’ αυτό το «λίγο» που δημιούργησαν και αδημονούσαν να το δουν.