Νίκος Χάνος

Νίκος Χάνος

avgiΚινηματογραφικές δημιουργίες μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.
Το avgi.gr παρουσίασε 10 ταινίες μικρού μήκους, με δημιουργούς μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από σχολεία όλης της χώρας - αλλά και της Βραζιλίας. Οι ταινίες προβλήθηκαν στο κινηματογράφο "Μελίνα" της Δραπετσώνας στο πλαίσιο του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και του Solidarity Film Festival Killah-P. Την επιλογή τους επιμελήθηκε η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Camera Zizanio από τις συμμετοχές στο "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας Για Παιδιά και Νέους".
daxtilidi2Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα, όπως λέγεται μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, θα είναι μια συνεδρίαση που θα γίνει δια ζώσης. Μια συνεδρίαση για εμβολιασμένους;
Εάν οι πληροφορίες είναι σωστές και γίνει η συνεδρίαση, θα είναι η πρώτη που γίνεται μετά από 2 χρόνια τηλεδιασκέψεων και συνεδριάσεων δια περιφοράς! Επομένως, άξιζε να δοθεί επιπλέον δημοσιότητα, κάποιος πανηγυρικός τόνος! Επανέρχεται η κανονικότητα, δεν είναι λίγο.
Αντί αυτού, που είναι το αυτονόητο, υπάρχει η γνωστή σιωπή.  Πουθενά δεν υπάρχει αναρτημένη η ώρα, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η επίσημη πρόσκληση που προβλέπεται για τη συνεδρίαση και βεβαίως, εάν θα μεταδοθεί από το κανάλι του δήμου στο youtube.
dimker118Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνα ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβαθμίζει τη «γραμμή δημότη» (1567).
 Η γραμμή του Δημότη λειτουργεί από την προηγούμενη δεκαετία στον τηλεφωνικό αριθμό «1567» (με απλή χρέωση) και είναι διαθέσιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 08:00 έως 16:00. 
 
Τα τελευταία χρόνια η γραμμή είχε απαξιωθεί πλήρως.
Οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής το διαπίστωσαν και από την ηλεκτρονική έρευνα στην ιστοσελίδα του δήμου, όπου σε ερώτημα σχετικό με την τηλεφωνική γραμμή «1567», το 30,1% των δημοτών δεν απαντούν, περίπου 32,1%δεν την θεωρούν ιδιαίτερα χρήσιμη και μόνο το 38,1% είναι ευχαριστημένοι έως πολύ ευχαριστημένοι. Οπότε, η αναβάθμιση ήταν επιβεβλημένη και καλά έπραξε η δημοτική αρχή που πήρε την απόφαση αυτή.
dimker116Στο διάστημα από 01.02.2021 έως 31.03.2021 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο απευθυνόταν στους κατοίκους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και ζητούσε από τους δημότες να διατυπώνουν την γνώμη τους και τον βαθμό ικανοποίησης ή δυσαρέσκειας τους, για τις υπηρεσίες του Δήμου. 
 
Στην έρευνα συμμετείχαν 452 άτομα, εκ των οποίων το 61,5 % είναι γυναίκες ενώ το 38,5% άντρες. Το 79,8% από τους συμμετέχοντες κατοικεί στο Κερατσίνι ενώ το 20,2% στην Δραπετσώνα.
Οι απαντήσεις, όσων συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, μόνο χαρούμενους δεν έκαναν τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής. 

drapetsini3Με την απόφαση 372/2021 ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας ανανέωσε για 2 και κάτι χρόνια ακόμα την θητεία των αντιδημάρχων του δήμου και όρισε τα καθήκοντα τους!

Θεωρητικά, και χωρίς η αξιοσύνη κι η αποτελεσματικότητα όλων των αντιδημάρχων να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι, εκτιμήθηκε από τη γραμματεία ή τη συνέλευση του "άλλου δρόμου" ότι δεν χρειάζονται αλλαγές, αφού όλοι οι τομείς του δημοτικού έργου πηγαίνουν πολύ καλά και δεν υπάρχει ανάγκη για νέους αντιδημάρχους ή ένα φρεσκάρισμα των προσώπων που για 7 χρόνια  διοικούν τον δήμο. Μία άλλη εκδοχή είναι, ότι η ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει! Και μία τρίτη ότι δεν υπάρχουν πρόσωπα στη δημοτική ομάδα με τα απαιτούμενα προσόντα για να αναλάβουν κάποια θέση στα υψηλά σκαλιά της διοίκησης.
dimker95Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με μια κίνηση που δεν  έχει συνηθίσει τους δημότες, μια κίνηση εξωστρέφειας, ζήτησε από τους δημότες να αξιολογήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει για να καταρτίσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2020-23!
Ήταν μια δειλή, αλλά σωστή, κίνηση της δημοτικής αρχής για συμμετοχή των δημοτών στα κοινά, κάτι που έλειπε από τα 7 χρόνια της θητείας της! Τα ερωτήματα αφορούσαν την καθαριότητα στην πόλη, τον πολιτισμό, τα σκουπίδια, τα πάρκα, τα σχολικά κτίρια κλπ., όλα σημαντικά!
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 15:01

Δυστυχώς θαύματα δεν γίνονται !

anaplasi14Τις τελευταίες ημέρες στη Δραπετσώνα και στις γύρω περιοχές επαναλαμβάνεται με ένταση το γνωστό φαινόμενο της δυσοσμίας.
Η κατάσταση έχει πλέον παγιωθεί και ανάλογα με τη φορά των ανέμων κάποια από τις γύρω περιοχές "πλήττεται" περισσότερο. Οι ανυπεράσπιστοι δημότες σε απόγνωση τηλεφωνούν για διαμαρτυρίες στην πολιτική προστασία και στο 1567, το τηλέφωνο του δήμου. Κάπως έτσι περνά το περιστατικό και σιγά σιγά σταματούν οι διαμαρτυρίες, μέχρι την επόμενη φορά!
xanos3Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πριν κλείσει η χρονιά, σε επετειακή ανάρτηση, είχαν τεθεί προς το δημοτικό συμβούλιο τα ερωτήματα που είναι παρακάτω. 
Από τότε, πέρασαν 4 μήνες και δεν έχουν δοθεί απαντήσεις και ούτε έχει υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση για τα θέματα αυτά. Κάποια από τα ερωτήματα αφορούν κρίσιμα και καθοριστικά "προβλήματα" για την περιοχή και κατ΄επέκταση την πόλη που θα παραδοθεί στους επόμενους. 
anaplasi10Με πρόταση που σκέφτεται να καταθέσει ή κατέθεσε ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας ζητάει να εγκριθεί και να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» η ανακατασκευή και επανάχρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του σιλό και του συγκροτήματος Ι – μονάδα αμμωνίας (παλαιά σφαγεία) στην περιοχή των λιπασμάτων καθώς και του περιβάλλοντος χώρου αυτών.
Τα κτίρια για τα οποία προτείνεται η παρέμβαση, σήμερα είναι ερείπια. Είναι κομμάτι της ιστορικής- βιομηχανικής κληρονομιάς της περιοχής. Οι κάτοικοι στερήθηκαν για σχεδόν έναν αιώνα την πρόσβαση στην περιοχή, την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και κατ' επέκταση την δυνατότητα μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.
drapetsini2Κι ενώ ετοιμάζονται κινητοποιήσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων (εδώ) ο ΕΔΣΝΑ προχωρά στον σχεδιασμό του.
Στις 3-3-2021 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ερωτηματολόγιο για τη διερεύνηση των απόψεων πιθανών συμμετεχόντων φορέων του ιδιωτικού τομέα (Διαγνωστική Έρευνα Αγοράς), η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021.
Ο σκοπός του ερωτηματολογίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι να δώσει τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους φορείς να διατυπώσουν εγγράφως τις θέσεις και απόψεις τους σε ό,τι αφορά το έργο ''ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Μ.Ε.Α.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ'' .
Σελίδα 1 από 3