Γιώργος Καρυστινός

Γιώργος Καρυστινός

Έδωσα στον εαυτό μου λίγο χρόνο να σκεφτώ γι αυτά που ζήσαμε τον τελευταίο καιρό.
 
Στις 18 Δεκεμβρίου έκανα την τελευταία από τις δεκάδες ομιλίες μου για τους/τις πρόσφυγες και την αντιμετώπισή τους στη χώρα μας (και, φυσικά, στην Ευρώπη).
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 15:25

Βικτώρια σημαίνει Νίκη by chyllas

λοιπόν φίλοι, τα γράφω τώρα που είμαι σα θολή μαστίχα αν και, έννοια σας μαλακισμένα, σε κανα δυο μέρες θα είμαι πάλι διαφανής, κρίσταλ κλίαρ. Έχει στριφογυρίσει κάποια φλέβα που οδηγεί στην καρδιά τις τελευταίες μέρες και δεν την έχω πάρει χαμπάρι, αλλά μ’ ενοχλεί και με την καρδιά δεν παίζουνε ως γνωστό ε; δυο μέρες δυο διαφορετικών χρόνων ξεκουβάλησαν σκοτεινιές και μας κάνουν τσαλιμάκια ξερω γω.

Όσοι ζουν ή έστω παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα γνωρίζουν πλέον καλά τι σημαίνουν εκφράσεις όπως «κρισιμότητα των στιγμών», «κλίμα έντασης», «ανατροπή των δεδομένων» ή «οριακή κατάσταση». Από τη Δευτέρα σ’όλα αυτά, και μάλιστα σε μια παροξυστική τους μορφή, έρχεται να προστεθεί κάτι καινούργιο: το παράλογο.

Η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα είναι ιστορικής σημασίας. Ο κόσμος του αγώνα και των κινημάτων πρέπει σύσσωμος να παρευρεθεί στο Σύνταγμα (7:30μ.μ.). Να αναγκάσει την κυβέρνηση να σεβαστεί το ΟΧΙ της περασμένης Κυριακής.

Πιάνουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε. Είμαστε το κομμάτι αυτό της κοινωνίας που με τους αγώνες του εδώ και πέντε χρόνια παλεύει για την ανατροπή των μνημονίων, των αντιδημοκρατικών και απολυταρχικών επιβολών τους. Είμαστε η ηχηρή πλειοψηφία της κοινωνίας που ανέτρεψε δύο κυβερνήσεις, τερμάτισε το καθεστώς της μεταπολίτευσης και έφερε στο προσκήνιο για πρώτη φορά στην Αριστερά.

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 08:42

Ούτε βήμα πίσω

Tην Τετάρτη 11/02/15 πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Δεν ήταν συγκέντρωση στήριξης της κυβέρνησης, όπως κάποιοι την ονόμασαν. Ήταν συγκέντρωση πίεσης προς την κυβέρνηση να σεβαστεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και πίεσης προς τους δανειστές να τερματίσουν τις πολιτικές λιτότητας που θέλουν να επιβάλλουν σε ολόκληρη την Ευρώπη ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Μία ομάδα νέων ανθρώπων δημιούργησαν τον "Ανοιχτό Κοινωνικό Πολιτιστικό Χώρο". Το στέκι της είναι σε ένα νεοκλασικό κτήριο, στο 32Α της Κολοκοτρώνη ( ανάμεσα Καραολή και Δημητρίου και Βενιζέλου) στον Πειραιά. Σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 9μ.μ, μας προσκαλούν στην πρώτη τους εκδήλωση που είναι η ταινία " LA BELLE VERTE". Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 08:52

Κοινωνικό μέρισμα για ζαρντινιέρες

Δεν δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα ο μακροχρόνια άνεργος που είναι φιλοξενούμενος, το δικαιούται όμως ο αστυνομικός που εργάζεται.

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 14:05

Το κολαστήριο του Α.Τ Δραπετσώνας

Νιώθω υποχρεωμένος να μιλήσω γι αυτά που είδα χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, στον Πειραιά. Δεν ξέρω πως αλλιώς μπορώ να βοηθήσω αυτούς τους συνανθρώπους μου και προσδοκώ να συμβάλλετε όλοι σε αυτό κοινοποιώντας την παρακάτω μαρτυρία.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 15:58

Ποιος μας κουνάει το δαχτυλάκι;

 

Μας κουνάνε το δάχτυλο ποιοι; Και δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, τις πολυεθνικές και γενικά στη διαπλοκή της εξουσίας.