Θανάσης Καλογιαντσίδης

Θανάσης Καλογιαντσίδης

Πριν αρκετά χρόνια δύο τοπικές κοινωνίες καλέστηκαν να δώσουν την συγκατάθεση τους αλλά και να αγκαλιάσουν δύο πρωτοβουλίες, που με βάση τις υπάρχουσες αντιλήψεις δεν αποτελούσαν παραγωγικές επενδύσεις. Αναφέρομαι στο δάσος της Δαδιάς στο Έβρο και στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο, δύο πολύ μεγάλες εκτάσεις πρασίνου. 

Μέσα σε αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε και την αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η φερόμενη ως συγκυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα ζήτημα μέγιστης σημασίας. Οι πλειστηριασμοί κατοικιών των Ελλήνων πολιτών αποτελεί μέγα αντισυνταγματικό μέτρο που ήδη έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και μας εξαθλιώνει καθημερινά όλους. 

Το εργοστάσιο παραγωγής λιπαντικών στην περιοχή της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα, που το 2012 αγοράστηκε απ' τον όμιλο Aegean, συμφερόντων Μελισσανίδη, τους τελευταίους μήνες συνεχώς αναβαθμίζεται κι επεκτείνεται.

Και δεν πρόκειται για μια μικρή μονάδα, αφού από τις εγκαταστάσεις αυτές μπορούν να διακινηθούν ετησίως 60 εκατομμύρια λίτρα λιπαντικών και να τροφοδοτηθεί πάνω από το 40% των εγχωρίως παραγόμενων λιπαντικών στη χώρα μας. 

Μέλη συλλογικοτήτων και πολίτες από διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως από τους παραλιακούς δήμους του Σαρωνικού συναντηθήκαμε την Πέμπτη 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος και συζητήσαμε τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τις παραλίες της χώρας και γενικότερα τα φυσικά οικοσυστήματα από την πολιτική της εκποίησης του δημόσιου πλούτου που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Με συμμετοχή μελών από συλλογικότητες και απλών πολιτών πραγματοποιήθηκε στις 10/6, στο πολιτιστικό κέντρο του Ελληνικού η προγραμματισμένη συνάντηση του νέου φορέα που δημιουργήθηκε στις 5 Ιουνίου με την ονομασία
ΠΑΡΑΛΙΕΣ - SOS - Συνεργαζόμενες συλλογικότητες και πολίτες για την υπεράσπιση των παραλιών.

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014 21:55

Για την υπεράσπιση των παραλιών

Μέλη συλλογικοτήτων και πολίτες από διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως από τους παραλιακούς δήμους του Σαρωνικού, συναντηθήκαμε την Πέμπτη 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος, στην τακτική μηνιαία συνάντηση του Δικτύου Προστασίας του Σαρωνικού. Θέμα συζήτησης ήταν οι μεγάλοι κινδύνοι που απειλούν τις παραλίες της χώρας και γενικότερα τα φυσικά οικοσυστήματα από την πολιτική της εκποίησης του δημόσιου πλούτου που ακολουθεί η κυβέρνηση.
 Στην τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση των συλλογικοτήτων του Δικτύου Προστασίας Σαρωνικού που πραγματοποιήθηκε στις 12/3 στο στέκι της Ανοιχτής Συνέλευσης Περάματος, εκτός από το μεγάλο θέμα της εκποίησης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, όπως και για τις κινητοποιήσεις γι' αυτό το θέμα που το Δίκτυο αποφάσισε να συμμετέχει και να στηρίξει,
 
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στα πλαίσια των διαδικασιών διαμόρφωσης των προτάσεων μας για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας, συνεχίζουμε με ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα, τη διαχείριση των απορριμμάτων, θέτοντας ένα πλαίσιο θέσεων σε ανοιχτή διαβούλευση.
 

Με συμμετοχή εκπροσώπων από συλλογικότητες και κινήματα του παραλιακού μετώπου πραγματοποιήθηκε στις 15/1 στο πολιτιστικό Κέντρο Καλυβίων η προγραμματισμένη τακτική συνάντηση του Δικτύου Προστασίας Σαρωνικού. Στη συνάντηση που είχε και εορταστικό χαρακτήρα, αφού το Δίκτυο έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παραβρέθηκαν,

 

Σελίδα 1 από 2