Νίκος Παπαδάκης

Νίκος Παπαδάκης

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 19:54

20 λεπτά

Χθές κατέβαινα από το Λυκαβηττό. Πολύ κρύο. Ουρανός άσπρος σαν ετοιμοθάνατος.  Ο άντρας που με πλησίασε ήταν στην ηλικία μου. Γέρων κι αυτός αλλά άντρακλας. Θεριό. Πριν τριάντα χρόνια αν παίζαμε μπάσκετ, θα έπρεπε να τον βγάλω έξω από τη ρακέτα, να τον παίξω στα πόδια που λένε και οι ειδικοί του αθλήματος.

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 14:50

Πρόωρες εκλογές; Όχι, γιατί:

1) Πρέπει, αυτοί  που κυβερνάνε (λέμε τώρα) να καταλάβουν ότι ο χρόνος όσο μακραίνει , σκληραίνει. Θέλω λοιπόν, να τον εξαντλήσουν (φάνε) όλον.

 

2) Πρέπει, αυτοί που θα κυβερνήσουν (λέμε τώρα) να ξέρουν ότι δεν θα έρθουν σαν σωτήρες και δεν θα μπορούν να διαφύγουν λέγοντας απλά: φταίνε οι προηγούμενοι.

 

3) Πρέπει, αυτοί που κυβερνιούνται και που θα κυβερνηθούν να επιλέξουν: για τέσσερα ακόμη σκληρά χρόνια, με μνημόνιο (χωρίς σκισίματα), με  χρέος στα ύψη και χωρίς τη απατηλή σκέψη ότι η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει.

Όσοι έχουν περπατήσει τα μονοπάτια σε αυτό το σημείο του βουνού, θα είχαν δει και θα ήξεραν ότι είχε γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, υπήρχε σε επιφυλακή ένα πυροσβεστικό όχημα. Υπήρχαν δεξαμενές νερού σε πολλά σημεία με εύκολη πρόσβαση, καθώς επίσης και πολλά φυλάκια με εθελοντές που πρόσεχαν και παρατηρούσαν το δάσος.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 18:27

Γενέθλια σε πάρκα και άλση

Όλο και περισσότερες οικογένειες, επιλέγουν να "γιορτάσουν" τα γενέθλια των παιδιών τους σε δημόσιους χώρους αναψυχής και άθλησης.

Συμφωνούν την ώρα, πιάνουν έναν χώρο που έχει ξύλινα παγκάκια ή καθίσματα, τον "στολίζουν" με κάθε είδους σημαιάκια, γιρλάντες ή  κορδέλες  και περιμένουν τους καλεσμένους τους, για να σβήσουν τα κεράκια (ναι ανάβουν κεράκια - ακόμη και μέσα στο Δάσος). 

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 16:18

Αλέξη

Σε σφίγγει η θηλιά της διαπραγμάτευσης ναι! Το πρόβλημα όμως είναι: ότι δεν πιστεύεις σε εμάς (ούτε σε εσένα). Φοβάσαι να πιστέψεις ότι μπορούμε να γίνουμε σαν την Αγγλία για παράδειγμα, φοβάσαι να πιστέψεις ότι μπορούμε να αναπτυχθούμε σαν την Τουρκία ακόμη – ακόμη. Φοβάσαι!  Είσαι άπειρος, αδέξιος και μάλλον λίγος. Μη μπερδεύεσαι, εξακολουθείς να μου είσαι συμπαθής και να σε θεωρώ τίμιο. 

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 03:20

Λεξικό καλλιτεχνικών εκφράσεων

Το λεξικό (1η έκδοση)  προσπαθεί να κάνει σαφέστερες κάποιες εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συχνότατα από καλλιτέχνες. Η σειρά είναι τυχαία.

Θα ενωθούμε ξανά για μια και μόνο συναυλία:  Θα κάνουμε αρπαχτή.

Δουλεύω με έναν νέο σκηνοθέτη, κείμενα του Αριστοφάνη:  Πολύ σύντομα θα με δείτε να διαφημίζω μια νέα κάρτα υγείας με Αρχαίο Ελληνικό τίτλο.

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 15:48

Αντίο

Βόλτα στο Ροντέο.  Κόντρες στη παραλιακή με κάτι ψοφίμια παπάκια χειρότερα από τα δικά μας. Που και που, μας πέρναγε κανένα RD που διακοσάριζε.  Κοιτιόμασταν τιμόνι σε τιμόνι. Ούτε αυτός είχε καθρέφτες,  Έτσι!

Τέσσερα χρόνια  μετά την μεγάλη φωτιά του 2009 που ρήμαξε το δάσος του Μαραθώνα, έχουν αρχίσει να ξεπροβάλουν τα νέα πευκάκια. Σημάδι της προδιαγεγραμμένης του αναγέννησης.

Στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε η φωτογράφιση (Δεκέμβριος 2013) δεν έχει περάσει κανένα συνεργείο -"λεφούσι"- αναδάσωσης. Τυχαίο;

 

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 02:14

Η σεισμική ακολουθία

Πρώτα γίνεται ο σεισμός. Αν είναι πάνω από 5R, τα κλάνεις κανονικά και θέλεις να φύγεις από όπου κι αν είσαι.

Μετά περιμένεις κατακίτρινος τον μετασεισμό. Το αίμα σου αδειάζει και η αγωνία σου γίνεται θεριό. Ανοίγεις την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, συνδέεσαι στο internet, ταυτόχρονα.

 

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 06:32

Τι θα σε σώσει;

Ο Σύριζα: Ατύχησες!  Αυτός – κατά πως φαίνεται – θα προσπαθεί να σώσει τα ποσοστά του. Κατά πως φαίνεται επίσης, μόνο αυτό τον ενδιαφέρει.

Το Πετρέλαιο: Ζήσε Μάη μου... Ακόμη και αν υπάρχει πετρέλαιο, θα κάνει δεκαετίες για να γίνει προσοδοφόρο. Άσε που όταν γίνει, σε κάποια άλλη τσέπη θα καταλήξει.

Σελίδα 1 από 2