Μαρία Σπυράκου

Μαρία Σπυράκου

Την περασμένη βδομάδα αναρτήσαμε το πρώτο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Μακρίδης Γιώργος, λυκειάρχης του 3ου Λυκείου Κερατσινίου, στην αρθρογράφο μας Μαρία Σπυράκου. Ακολουθεί το δεύτερο και τελευταίο μέρος των απόψεων ενός μάχιμου εκπαιδευτικού.

O Γιώργος Μακρίδης Λυκειάρχης στο 3o Λύκειο Κερατσινίου που βρίσκεται δίπλα από το Αθλητικό Πάρκο στο Σελεπίτσαρι, συζητάει με τη Σταγόνα. Τα θέματα που θίγονται είναι για το Νέο Λύκειο, τις αξιολογήσεις των καθηγητών, το ιδανικό σχολείο, το φαινόμενο της παρατεταμένης εφηβείας, τη βιωματική μάθηση, για το τι περιμένει από τη νέα δημοτική αρχή, για το πώς μπορεί το σχολείο να καταπολεμήσει φασιστικές νοοτροπίες και άλλα που προέκυψαν καθ'οδόν. 

Η επιστολή της Ρένας Δούρου (Ρ.Δ) προς τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της Αττικής, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης συζήτησης και στα δημοτικά συμβούλια και στους χώρους που ασχολούνται με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική . 

Έχει σημασία λοιπόν να αναλύσουμε λίγο παραπάνω το περιεχόμενο της επιστολής.

Τρεις μήνες και τρεις ημέρες μετά την άδικη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου 2013 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση στον τόπο δολοφονίας του, επί της οδού Π.Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, όπου φυτεύτηκε συμβολικά ένα δενδρύλλιο ελιάς.

 

 

         

 

 

Σχετικά με το θέμα των οίκων ανοχής, που τόσος ντόρος έχει γίνει στη Δραπετσώνα, θα ήθελα να καταθέσω τόσο την υπηρεσιακή όσο και την προσωπική μου άποψη.

Όσον αφορά το υπηρεσιακό σκέλος: