Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 16:03

Η αντιφασιστική πορεία στις 18.9, εφτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

fissasΣε αντιφασιστική πορεία με σημείο εκκίνησης το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, καλεί μια εξαιρετικά ευρεία συμμαχία συλλογικοτήτων, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 5:00μμ, ημέρα που συμπληρώνονται 7 χρόνια από την δολοφονία του. 

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Εδώ  το μήνυμα του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου "Να απαιτήσουμε με τη συμμετοχή μας στην πορεία τη καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της Χ.Α" και στο τέλος το δελτίο τύπου της Κίνησης #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - Κερατσίνι Δραπετσώνα

Και το κάλεσμα των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στην αυριανή πορεία

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μαγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζάντ Λουκμάν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί. Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία “στα μαλακά” θα “δικαιώσει” τους ναζί, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη. 

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζί στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουν καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία.

Θα είμαστε χιλιάδες
Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο
Όλοι όλες στον δρόμο
Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί

Αντιφασιστική πορεία
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα
Αντιφασιστική Συγκέντρωση
Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών

Καλούν: Καμπάνια “Δεν είναι αθώοι”
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/Πειραιά
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος
Antinazi Zone
Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός κήπος Πετρούπολης
Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros
Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβελα
Κίνηση Απελαστε τον Ρατσισμό
Κοινωνικό Κέντρο Στέκι Μεταναστών
ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό)

Στηρίζουν: Αναμέτρηση-Ομάδα Κομμουνιστών/τριών
Αναρχοσυνδικαλιστικη Πρωτοβουλία Ροσιναντε
Αντιεξουσιαστική Κίνηση
Αριστερή Ενότητα
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
ΕΕΚ
ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα)
ΝκΑ (Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση)
Ξεκίνημα/Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
ΟΚΔΕ Σπάρτακος
Πολιτική Οργάνωση “Κόκκινο Νήμα”
Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Το κάλεσμα παραμένει ανοιχτό σε συλλογικότητες για υπογραφή.

Και το Δελτίο Τύπου της κίνησης #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- Κερατσίνι Δραπετσώνα

Δελτίο Τύπου 17-9-20

Απόψε συμπληρώνονται 7 χρόνια από την οργάνωση και εκτέλεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σε δρόμο της πόλης μας από τους νέο-ναζι της ΧΑ και απομένουν 21 μέρες για να δημοσιευθεί η απόφαση του δικαστηρίου που θα καταστήσει οριστικά εγκληματική οργάνωση το μόρφωμα τους.

Η συνείδηση των απλών πολιτών, δεν χρειάζεται δικαστική απόφαση για να κατατάξει τα στελέχη του «υπέρτατου κακού». Γνωρίζει πολύ καλά, ότι η εξόντωση κάθε ανθρώπου που εκφράζει άλλη άποψη από την «μια και μοναδική σωστή» εκφράζει εγκληματικές προσωπικότητες. Γνωρίζει από την Ιστορία ότι οι κοινωνίες που στην πορεία τους εγκλωβίστηκαν σε τέτοιες μεθόδους, καταστράφηκαν. Γνωρίζει ότι αυτές οι μέθοδοι, η εξόντωση κάθε διαφορετικού, ποτέ δεν ενσωματώθηκαν σε διαδικασίες συνοχής των κοινωνιών, ακόμη και των περίκλειστων, δεν αποτέλεσαν ποτέ τρόπο συμβίωσης ή έκφρασης πατριωτισμού, ούτε καν εθνικισμού, ήταν πάντα η «απελευθέρωση» άρρωστων και διαταραγμένων προσωπικοτήτων.

Η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα απλώς θα αποσύρει από την ελεύθερη κυκλοφορία ανάμεσα μας άτομα που αποτελούν διαρκεί κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια, θα μειώσει τον τρόμο συμβίωσης μας με εγκληματίες που διαρκώς εξυφαίνουν συνομωσίες και τρόπους κατάλυσης του πολιτεύματος, που παρά τα «κουσούρια» του μας επιτρέπει να τα επισημαίνουνε, να τα αναδείχνουμε, να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Χωρίς κίνδυνο να εκτελεστούμε γι αυτές τις πράξεις ή τις σκέψεις μας.

 Ο αγώνας μας για μια καλύτερη ζωή, περνά και από την συντριβή του ναζισμού όποτε αναβιώνει, του φασισμού, του αυταρχισμού.

Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα αποτελεί μια συνεχή υπενθύμιση ότι αυτός ο αγώνας δεν έχει τέλος.

Συνοδεύει τις κοινωνίες πάντα και για όσο θα υπάρχουν.

 

Και θα είμαστε παρόντες πάντα και για όσο υπάρχουμε.   

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 17:45

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση