Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 18:21

Λέτε ο Άη Γιώργης του δράκου Oil One να αποδειχθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

aigiorgisΣτα μέσα Ιουλίου το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο  κ.Χατζηδάκης δηλαδή, άναψε πράσινο φως στο Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να προχωρήσει σε δύο ενέργειες σχετικές με την Oil One. Το ΕΚΠΑΑ ανάθεσε λοιπόν, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΛEΥΣΙΝΑΣ & ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ» ( εδώ ).

Το πιο σημαντικό όμως γι'αυτήν την υπόθεση της μελισσανιδίλας είναι η δεύτερη ανάθεση του ΕΚΠΑΑ. Στις 21 Ιουλίου υπέγραψε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης την ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΥΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ VOCs ΑΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» (  εδώ ) 

Κι αυτό διότι αντικείμενο του έργου είναι ο προσδιορισμός διάχυτων εκπομπών δύσοσμων πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) που εκλύονται από βιομηχανικές εγκαταστάσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Δυτικής Αττικής, ιδιαίτερα στους Δήμους Ελευσίνας και Κερατσινίου Δραπετσώνας και ο προσδιορισμός των πηγών τους.  

Ο προσδιορισμός αυτός με στόχο τον προσδιορισμό των πηγών δυσοσμίας θα περιλαμβάνει:

1. Κατάρτιση σχεδίου δειγματοληψιών ΕΝΤΟΣ των εγκαταστάσεων που θεωρούνται πιθανές πηγές εκπομπής οσμών, βάσει ενός τακτικού προγράμματος ελέγχων. Οι έλεγχοι θα διενεργούνται από κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο οποίο θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ .

2. Έκτακτους ελέγχους από κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και από εκπρόσωπο της ερευνητικής ομάδας το ΑΠΘ για την συλλογή δειγμάτων κατόπιν ειδοποίησης/ καταγγελίας από τοπικούς φορείς (π.χ. Δήμος, Πολίτες).

3. Ανάλυση των αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών των ανωτέρω σχετικών (1) & (2) και προσδιορισμός των πηγών οσμών.

4. Σύνοψη αποτελεσμάτων και ενδεχόμενες μετρήσεις επιβεβαίωσης. Η επιλογή των εγκαταστάσεων που θα υποβληθούν σε έλεγχο θα γίνει με βάση το αντικείμενο της κάθε δραστηριότητας και τη θέση της σε σχέση με κοντινές οικιστικές περιοχές λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα δεδομένα των σχετικών υφιστάμενων ερευνών και μετρήσεων, όσο και των νέων καταγγελιών για επεισόδια δυσοσμίας. Τα δείγματα διάχυτων εκπομπών οσμηρών VOCs θα συλλέγονται από τον περιβάλλοντα αέρα ορισμένων ή/και όλων των μονάδων των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που θα επιλεγούν, κατά την κρίση των μελών του κλιμακίου ελέγχου. Μετά τη συλλογή τους, τα δείγματα θα μεταφέρονται στο Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του ΑΠΘ για χημική ανάλυση οσμηρών VOCs. Θα προσδιορισθούν περίπου 100 οσμηρές ενώσεις από διάφορες χημικές κατηγορίες (μερκαπτάνες, σουλφίδια, θειοφαίνια, αλκάνια, αλκένια, αρωματικά, φαινόλες, αλδεΰδες, αμίνες, οργανικά οξέα, κ.ά). Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων που θα συλλεγούν και θα αναλυθούν θα είναι τουλάχιστον 80 στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων και τουλάχιστον 20 σε περιπτώσεις έκτακτων ελέγχων. 

Κάποιοι από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος που αναφέρονται στη σύμβαση, ήταν αυτοί που πριν μερικούς μήνες έκαναν μετρήσεις δίχως τα κατάλληλα όργανα - άραγε τώρα θα τα έχουν; - και προφανώς δεν εντόπισαν επιβαρυντικά στοιχεία για την Oil One.  Παρεμπιπτόντως, αν δεν κάνουμε λάθος, σε αυτών τις μετρήσεις βασίστηκε ο εισαγγελέας Πειραιά και έθεσε την αυτόβουλη παρέμβασή του στο αρχείο. Όπως πληροφορηθήκαμε πάντως ο δήμος έχει το δικαίωμα να καταθέσει ένσταση σ'αυτήν την απόφαση. 

Τώρα όμως οι επιθεωρητές και εκπρόσωπος του Αριστοτελείου θα πρέπει να συλλέξουν και να αναλύσουν τουλάχιστον 80 δείγματα στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων και τουλάχιστον 20 σε περιπτώσεις έκτακτων ελέγχων. Και όπως αναφέρει η σύμβαση αυτή οι έκτακτοι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κατόπιν ειδοποίησης/ καταγγελίας από τοπικούς φορείς (π.χ. Δήμος, Πολίτες). 

Κι έχει μεγάλη σημασία αυτό. Διότι από αυτά που έχουν συνειδητοποιήσει οι δημότες των περιοχών που πλήττονται από την μελισσανιδίλα (Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα και Δ.Πειραιάς) η περιοχή που υποφέρει απ'αυτήν εξαρτάται από δύο παράγοντες. Ο ένας είναι η φορά των ανέμων τις ώρες που η εταιρεία προβαίνει σε εκτόνωση των αερίων ρύπων. Ο άλλος είναι η ώρα που το κάνει και συνήθως οι ώρες αυτές είναι οι μεταμεσονύχτιες και οι πολύ πρωινές. Τότε είναι οι ώρες που η γύρω περιοχή θυμίζει κόλαση, κάτι που δεν ξέρουμε αν συμβαίνει και ΕΝΤΟΣ των εγκαταστάσεων που θα γίνουν οι μετρήσεις. Αυτοί λοιπόν που μπορούν να καλέσουν τους επιθεωρητές είναι και οι κάτοικοι που εκτίθενται σ'αυτήν την ρύπανση. 

Ερώτημα; Πόσοι κάτοικοι και πόσοι φορείς έχουν ενημερωθεί γι'αυτήν την δυνατότητα; 

Δύο ερωτήσεις κρίσεως

1η) Ο δήμος γι'αυτές τις αναθέσεις είναι ενήμερος; Προσωπικά πάντως δεν πληροφορήθηκα αυτήν την παρέμβαση του υπουργείου από το δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας ή από τις δημοτικές παρατάξεις. Το έμαθα το σαββατοκύριακο (5-6/9) από το μπλογκ Δραπετσίνι. Αν λοιπόν ο δήμος είχε υπόψη του τα σχετικά για τις αναθέσεις αυτές που έγιναν τον Ιούλιο, δεν θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τους δημότες και τους τοπικούς φορείς - ενδεικτικά: Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπετσώνας Τερψη-χώρος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου Δραπετσώνας, 2ο Δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας - που τα τελευταία χρόνια έχουν δραστηριοποιηθεί στον αγώνα "ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ" ώστε να ειδοποιούν όταν συμβαίνει το κακό τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος; Αυτό πάντως που μας έκανε ιδιαίτερα κακή εντύπωση είναι πως ούτε το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έβγαλε ένα δελτίο τύπου γι'αυτήν του την ενέργεια. Γιατί; 

Αν τώρα ο δήμος δεν πήρε είδηση αυτήν την πρωτοβουλία του υπουργείου πρόκειται για ακόμα μία από τις πολλές φορές που έχει χάσει την μπάλα της πληροφόρησης/ενημέρωσης. Μήπως λοιπόν έφτασε επιτέλους ο καιρός να ψαχτεί γιατί αυτή η επιεικώς να την χαρακτηρίσουμε αμέλεια;

Αυτό πάντως που έχει σημασία, μιας και αυτή η διαδικασία έχει καταληκτική ημερομηνία την 19η Οκτωβρίου, είναι ο δήμος να ξεκινήσει την ενημέρωση των δημοτών και να κοινοποιήσει τα τηλέφωνα της υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (τηλ. Κέντρο: 213-1513000, 213-1515000), όπως και το πιο ουσιαστικό, να βρει τρόπο να ειδοποιείται η υπηρεσία αυτή από τους πολίτες τις μεταμεσονύχτιες και τις ώρες που χαράζει ο ήλιος, τότε δηλαδή που γίνεται το έγκλημα.  

2η) Όλες οι σχετικές διατάξεις για την διαδικασία αυτή του υπουργείου, απ'ότι πρόσεξα, είναι νομοθετημένες αρκετά χρόνια πριν. Το ερώτημα είναι γιατί το συριζαίικο δίδυμο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι σύντροφοι δηλαδή Σταθάκης και Φάμελλος, στα 3 χρόνια που ήταν υπουργοί δεν έβαλαν μπρος αυτή τη διαδικασία που μπορεί και να δουλέψει στο θέμα αυτό υπέρ των κατοίκων; Την θεώρησαν ανούσια ή είχαν άλλες προτεραιότητες;

Να τονίσουμε εδώ πως ο καθ'ύλην αρμόδιος για να αποφασίσει την μετεγκατάσταση της Oil One ή την επιβολή πολύ πιο αυστηρών περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της έτσι ώστε αν είναι δυνατόν να μην εκλύει στην ατμόσφαιρα ανθυγιεινούς ρύπους, είναι το υπουργείο και φυσικά η κυβέρνηση, είτε από μόνη της είτε κατόπιν απόφασης της Βουλής.

Και πάλι παρεμπιπτόντως, επ'ευκαιρία που αναφέραμε τη Βουλή. Η τροπολογία που παρέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας στα κόμματα σχετικά με την μετεγκατάσταση των ρυπογόνων πηγών από την πόλη, απ'ότι ξέρουμε τα μικρά κόμματα την έχουν αποδεχθεί και θα την ψηφίσουν στη Βουλή. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι γίνεται με τα δύο μεγάλα κόμματα. Έχουν αποφασίσει ποια στάση θα τηρήσουν, θα είναι υπέρ της τροπολογίας ή κάποιας παραπλήσιας και των κατοίκων ή όχι; 

Και μία σκέψη. Το γεγονός ότι βασικά το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος μπορεί να πάρει απόφαση για όσα αφορούν την Oil One αυτό δεν σημαίνει ότι παράπλευρες ενέργειες είναι δίχως νόημα. Μία από αυτές, η πιο σημαντική μέχρι τώρα, είναι η θεσμική παρέμβαση που έγινε το 2018 από τον Γ. Γαβρίλη, αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, κάπως καθυστερημένα για να λέμε την αλήθεια, και δίχως να είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Αυτή ήταν η προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 316 χιλ. ευρώ έγινε με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" και ήταν μια διετή έρευνα σχετικά με τους ατμοσφαιρικούς ρύπους στις περιοχές Δραπετσώνας, Κερατσινίου και Ελευσίνας. Τα τελικά συμπεράσματα αυτής της έρευνας αναμένεται να ανακοινωθούν αυτόν τον μήνα και ελπίζουμε να αποδειχθούν βέλη στην φαρέτρα μας. 

Μία άλλη είναι ότι στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 9.9 που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, πρώτο θέμα είναι "Συζήτηση – Ενημέρωση και έκδοση ψηφίσματος συνεπεία σχετικού αιτήματος του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφορικά με το πρόβλημα δυσοσμίας στην περιοχή των «Λιπασμάτων»".

Αν το ψήφισμα αναφέρετε στην μετεγκατάσταση της Oil One αυτό που μας κάνει αισιόδοξους ότι είναι πολύ πιθανό να ψηφιστεί από την πλειονότητα των συμβούλων είναι το γεγονός πως εισηγήτρια είναι η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα. Σ. Αντωνάκου, που μέχρι στιγμής η στάση της στο θέμα αυτό θεωρούμε ότι είναι με το μέρος των κατοίκων. Πρακτικά το ψήφισμα δεν οδηγεί σε λύση, μιας και όπως αναφέραμε καθ'ύλην αρμόδιο για τέτοια θέματα είναι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Όμως δείχνει πως τουλάχιστον ένα μέρος της Ν.Δ, έστω και με τη πιθανή συνδρομή του συστήματος Μαρινάκη, έχει αποφασίσει να σταθεί πλάι στον κόσμο στο θέμα αυτό. Μέχρι ποιου σημείου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αλλά συχνά σε ρωγμές σε κυβερνητικά και μη στρατόπεδα κάτι καλό κι όμορφο ανθίζει σ'αυτές. ( εδώ  η δήλωση του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου) 

Υ.Γ Αν σε κάποιους φανεί αυτό το άρθρο αφελές ή υπεραισιόδοξο, ας σκεφτούν ότι πέντε χρόνια τώρα είμαστε πνιγμένοι στη μελισσανιδίλα και φυσικό είναι να πιανόμαστε από τα μαλλιά μας. Όμως, πιο πολύ εκ φύσεως, όταν πρόκειται για δράσεις και ενέργειες της όποιας εξουσίας, πάντα κρατώ μικρά καλάθια. Περίεργο δεν είναι πάντως, που δεν ξέρω πως και γιατί στιγμιαία χαίρομαι όταν αποδεικνύεται ότι έχω κάνει λάθος; 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 08:10
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση