Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 17:18

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής γνωμοδότησε στις 28/7 υπέρ της Oil One και κατά ημών

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

oilone2Σήμερα 10.8 πληροφορηθήκαμε από το in.gr και όχι από τον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, την εξής είδηση για μία απόφαση που πάρθηκε στις 28.7 και αφορά την Oil One.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε γνωμοδοτήσει θετικά υπέρ του αιτήματος της βιομηχανικής μονάδας να διοχετεύει επεξεργασμένα απόβλητα στη θάλασσα, αλλά ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωνε ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Tην ώρα που κινδυνεύει η υγεία χιλιάδων ανθρώπων από τους επικίνδυνους ρύπους της Oil One στη Δραπετσώνα και η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη από τις ενοχλητικές οσμές, οι αποκαλύψεις του in.gr προκαλούν αγανάκτηση και πολλά ερωτήματα. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε γνωμοδοτήσει θετικά υπέρ του αιτήματος της εταιριας να διοχετεύει επεξεργασμένα απόβλητα στη θάλασσα!

«Είναι αν μη τι άλλο πρόκληση. Ενώ περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα του δήμου – έχουμε καταθέσει τροπολογία που ζητά τη μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων -, βλέπουμε αντί για απάντηση μία ακόμη διευκόλυνση προς τη συγκεκριμένη επιχείρηση που θα δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα στο μέλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος στο MEGA. 

Στις 28 Ιουλίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εξέδωσε απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση της ΑΕΠΟ (των περιβαλλοντικών όρων δηλαδή) της εταιρείας Oil One, συμφερόντων του Δ. Μελισσανίδη.

H εταιρεία έχει τη δυνατότητα, εάν μείνει σε ισχύ η απόφαση, διότι υπάρχει και η δυνατότητα προσφυγής εντός τριάντα (30) ημερών από την έκδοσή της, να ρίχνει επεξεργασμένα απόβλητα απευθείας στη θάλασσα, αντί για το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ για να περάσουν επιπλέον επεξεργασία στην Ψυττάλεια.

Ο υπουργός Ναυτιλιας κ.Πλακιωτάκης δεν έχει δώσει απάντηση στα ερωτήματα που θέτει η νέα έρευνα του in.gr με την οποία αποκαλύπτεται η περαιτερω υποβάθμιση της ζωής χιλιάδων κατοίκων σε Δραπετσώνα, Πειραιά και Κερατσίνι.

Από την πλευρά του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας θα γίνει ένσταση για την επικινδυνη αποφαση. Οι κατοικοι θα συνεχισουν να ζητουν τη μετεγκατάσταση της βιομηχανικης μονάδας με την ελπίδα να ακουστεί η φωνή τους ότι δεν μπορουν αλλο να ζουν με αυτή την κατάσταση μέσα στα σπίτια τους.

Πηγή:  in.gr  

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των επικεφαλής Γιώργου Τσιρίδη και Παντελή Καμά 

 Γιώργος Τσιρίδης: Αυτή η ιστορία που βγάζει το in.gr του Μαρινάκη για την νέα άδεια στην οιλ ουαν, είναι άλλη μια ευκαιρία για να γίνουν κάποιες διαπιστώσεις:

1. Το γεγονός ότι οι μεγάλοι τρώγονται μεταξύ τους μας δίνει κάποιες ευκαιρίες (χαραμάδες).

2. Εμείς, ο δήμος δηλαδή, δεν παίρνουμε χαμπάρι τίποτε παρά μόνο εκ των υστέρων. Ούτε τις ενέργειες της οιλ ουαν έχουμε προλάβει, ούτε της κόσκο, ποτέ και για τίποτε.

3. Από αυτή την κυβέρνηση δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά, για να μην πω κατηγορηματικά τίποτε.

4. Οι προσφυγές μας πλέον πρέπει να πηγαίνουν στο ΣτΕ (για ακύρωση πράξεων της διοίκησης) και σε υπερεθνικά όργανα (με περιβαλλοντικά θέματα).

#ΠαντελήςΚαμάς, #ΚερατσίνιΔραπετσώναΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, #4ΟΧΙ, #ΑγώναςΓιαΤηΖωήΜας

Με πραγματική έκπληξη διαβάσαμε για την νέα έγκριση της Τροποποίησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της OIL ONE, από την κυβέρνηση και την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής. Πατώντας https://www.facebook.com/allazoumekeratsinidrapetsona θα σας εμφανιστεί η ανακοίνωση του Παντελή Καμά.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 18:23

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση