Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 11:01

Και μετά έρχονται πυρκαγιές και πλημμύρες....της Δέσποινας Σπανούδη στο fb

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
plimirqΠυρκαγιές, βουνά κατεσπαρμένα με αιολικά (για τον πλανήτη ρε γαμώτο), βουνά που έχουν μετατραπεί σε βιομηχανικά τοπία, με τεράστιους δρόμους πάνω σε σαθρά και διαβρωμένα εδάφη, τσιμεντωμένες κορυφογραμμές που αλλάζουν τη ροή των νερών. Ρέματα και ποτάμια καταπατημένα, σπίτια, γήπεδα, εγκαταστάσεις επάνω στις κοίτες και στις εκβολές, ρέματα εγκιβωτισμένα και τσιμεντωμένα, γιατί είναι η μόνη αντιπλημμυρική προστασία που μαθαίνουμε στο Ελλάντα. Πολιτεία διαχρονικά απούσα, παρούσα μόνο σε ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις, στραβά μάτια στις παρανομίες και μοίρασμα εργολαβιών για να τρέχει το δημόσιο χρήμα και να βαφτίζουμε την καταστροφή και την τσαπατσουλιά "ανάπτυξη". Και μετά έρχονται οι καταστροφές.
Και φταίει και ο Σπανός (άμα δεν τον ξέρετε δεν πειράζει, είναι ένα από τα παιδιά του Μπακογιάννη που μοιράστηκαν τα αξιώματα στη Στερεά, αυτός πήρε την Περιφέρεια) και φταίει και ο Χατζηδάκης και φταίει και ο Χαρδαλιάς και φταίει και ο Μητσοτάκης και ναι φταίνε όλοι και οι πρώην και οι επόμενοι, όχι μόνο γιατί δεν έλαβαν τα μέτρα τους, όχι μόνο γιατί μετά από κάθε καταστροφή μας δουλεύουν, αλλά πάνω απ'όλα γιατί αναπαράγουν και υπηρετούν ένα μοντέλο που πνίγει και καίει. Όμως κανένας δε μπορεί να κυβερνήσει χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας, αυτά που ζούμε είναι και δικά μας δημιουργήματα. Όχι γιατί μαζί τα φάγαμε, ούτε γιατί μαζί τα χτίσαμε, αλλά γιατί μαζί τα επιτρέψαμε.
"Μέχρι την επόμενη φυσική καταστροφή, ας ανασκουμπωθούμε να ρίξουμε μερικά τσιμέντα ακόμη, να φτιάξουμε ένα 113 που να λέει προσέξτε, ένα ποτάμι έρχεται καταπάνω σας, να σώσουμε λίγο ακόμη τον πλανήτη και να σκεφτούμε τι αρλούμπες θα λέμε για να τους τουμπάρουμε τους χωριάτες."
Νυν και αεί στη χώρα του Μαυρογιαλούρου. Ζούμε μέσα σε μια μαύρη κωμωδία.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 11:11
Ράνια Ροκιά

Τελευταία άρθρα από τον/την Ράνια Ροκιά

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση