Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 18:12

Συνάντηση αντιπροσωπειών του Δ.Σ του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και Ελληνικής Λύσης για την τροπολογία σχετικά με τις ρυπογόνες βιομηχανίες

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

vuliΣ.Δ: Με τη συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας με την αντιπροσωπεία της "Ελληνικής Λύσης" με θέμα την τροπολογία του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών που λειτουργούν στη Δραπετσώνα, τελείωσε αυτός ο κύκλος των επαφών. Μέχρι στιγμής το ΚΙΝΑΛ, το ΜεΡΑ 25 και η Ελληνική Λύση έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν αυτήν την τροπολογία. Τα τρία αυτά κόμματα έχουν συνολικά 41 βουλευτές ( 22+9+10). Το ΚΚΕ κατέθεσε δικιά του τροπολογία, άρα εκτός απροόπτου δεν υπολογίζουμε τους 15 ψήφους των βουλευτών που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτιά του.

Αν τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να υπερψηφίσει αυτήν την τροπολογία ή μία παραλλαγή της, με τους 86 βουλευτές που διαθέτει, οι θετικοί ψήφοι φτάνουν στις 127. Καλώς εχόντων των πραγμάτων απαιτούνται ακόμα 24 βουλευτές της Ν.Δ για να περάσει αυτή η τροπολογία. Παίζει κι αυτή η εκδοχή στο βαθμό που η κυβέρνηση όντως ενδιαφέρεται να δημιουργηθεί στην περιοχή της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα ένα Μητροπολιτικό Πάρκο κι ένα Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας. Αν γίνει νόμος η τροπολογία, τότε θα ξεκινήσει ένας μακρύς αγώνας για να εφαρμοστεί  όσο πιο σύντομα γίνεται.

Μέχρι να κατατεθεί η τροπολογία αυτή στη Βουλή των αντιπροσώπων, εμείς αναμένουμε στο ακουστικό μας, υπομένουμε αγανακτισμένοι την μελισσανιδίλα και ελπίζουμε στα καλύτερα για μας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της δημοτικής κίνησης "Αλλάζουμε" για την συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ με την αντιπροσωπεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Κύριο Μιλτιάδη Θεόδοτο, και τον Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσίνι- Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, συναντήθηκαν σήμερα 6/08/2020, στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, με αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τους κυρίους, Ευάγγελο Φανίδη, Γενικό Διευθυντή του κόμματος, Χριστοδουλίδη Μιχάλη, Τομεάρχη Ενέργειας και Υποδομών, Γιάννη Τσίτουρη, Τομεάρχη Ναυτιλίας και Γιώργο Καλλιανίδη,  και συζήτησαν την πρόταση τροπολογίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας,  για την απομάκρυνση των ρυπογόνων Βιομηχανιών από την  περιοχή της Ανάπλασης  της Δραπετσώνας.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Μάλιστα οι Τομεάρχες του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, αναφέρθηκαν διεξοδικά στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει το κόμμα τους και τις σχετικές επίκαιρες επερωτήσεις του Προέδρου τους κυρίου Κυριάκου Βελλόπουλου και μας διαβεβαίωσαν ότι το κόμμα τους θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διασφάλιση ενός καλύτερου Περιβάλλοντος για τους κατοίκους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Ο Συνδυασμός Κερατσίνι-Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, εκτιμά ως θετικό το γεγονός ότι τα κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στη Βουλή έχουν συνολικά ταχθεί υπέρ των πρωτοβουλιών του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.          Είναι ιδιαίτερα θετική η συνεισφορά των ανθρώπων της πόλης μας, που ενεργοποιούνται σε πολιτικά κόμματα όπως ο Γιάννης ο Τσιτούρης, στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 10:38

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση